ΑΘΗΝΑ
16:09
|
01.05.2024
Στον εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθούν επίσης η δήμαρχος Μερόπη Υδραίου και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στον εισαγγελέα εμφανίστηκε ο Μητροπολίτης Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων, Νεκτάριος, μετά τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για παραβίαση των έκτακτων μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού.  

Ο μητροπολίτης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Κέρκυρας, γύρω στις 13:00 τη Δευτέρα 13/04 προκειμένου να απολογηθεί και αποχώρησε από το δικαστικό μέγαρο σε λιγότερο από μία ώρα, συνοδευόμενος από τον συνήγορό του, Γιάννη Κοντό, τον πρωτοπρεσβύτερο της Μητρόπολης Κέρκυρας, Θεμιστοκλή Μουρτζανό και έναν ιερέα.  

Ο μητροπολίτης δεν προέβη σε δηλώσεις, ωστόσο, όπως διευκρίνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο συνήγορός του “η κατηγορία είναι πλημμέλημα και οι πιθανές κυρώσεις θα έχουν ποινικό χαρακτήρα”.  

Ο εισαγγελέας Κέρκυρας, Διονύσιος Λαμπρίδης, όρισε την τακτική δικάσιμο του μητροπολίτη Κέρκυρας για τις 25 Μαΐου, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, για παραβίαση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης ΔΙΑ/ΓΠ.οικ.23093/20020 σε συνδυασμό με ΠΝΠ 25.02.2020 (Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και της υπουργικής απόφασης (ΚΥΑ) για την εφαρμογή των νόμων και των εντολών της Ιεράς Συνόδου).

Στον εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθούν η δήμαρχος Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Δημήτρης Μεταλληνός, αφού έχει σχηματιστεί σε βάρος τους κοινή δικογραφία με τον μητροπολίτη. Και οι δύο, μαζί με άλλους πιστούς, παρευρέθηκαν χθες στην τέλεση της λειτουργίας στον ναό του Αγίου Σπυρίδωνα.  

Η δικογραφία σε βάρος του μητροπολίτη Κέρκυρας Νεκταρίου και της δημάρχου κεντρικής Κέρκυρας Μερόπης Υδραίου, σχηματίστηκε, μεταξύ άλλων, για την τέλεση και παρακολούθηση θείας λειτουργίας, κατά την οποία δεν τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα περιοριστικά μέτρα για τον κορονοϊό.  

Ο μητροπολίτης Νεκτάριος ήταν εκείνος που ανήμερα της 25ης Μαρτίου προέτρεπε τους πιστούς να δηλώσουν ψευδώς ότι βγαίνουν για άσκηση μέσω της προβλεπόμενης διαδικασίας (έγγραφο, SMS) και, αντ’ αυτής, να επισκεφτούν τους ιερούς ναούς για να μεταλάβουν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα