ΑΘΗΝΑ
11:47
|
24.04.2024
Σύμφωνα με τον δήμαρχο Μαραθώνα "9 από τους 10 ηλικιωμένους που βρέθηκαν θετικοί στον ιό είναι ασυμπτωματικοί".
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το γηροκομείο της Ν. Μάκρης, όπου εντοπίστηκαν χθες 10 κρούσματα κορονοϊού, επισκέφτηκαν το πρωί της Δευτέρας ο Σωτήρης Τσιοδρας και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας. 

Η μονάδα «Ευ Ζην», στην οποια εντοπίστηκαν τα κρούσματα έχει τεθεί σε καραντίνα λόγω του υψηλού επιδημιολογικού φορτίου, ενώ δέκα από τους ηλικιωμένους με συμπτώματα κορονοϊού διακομίστηκαν το βράδυ της Κυριακής στο νοσοκομείο “Σωτηρία”.

Ο κ. Τσιόδρας συνομίλησε με τους φιλοξενούμενους στο γηροκομείο δίνοντάς τους οδηγίες για την αντιμετώπιση της μετάδοσης του ιού, ενώ παράλληλα συζήτησε και με το προσωπικό για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν στην μονάδα.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ ανακοίνωσε επίσης, ελέγχους σε όλα τα γηροκομεία της Αττικής.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Μαραθώνα «εννέα από τους δέκα ηλικιωμένους που βρέθηκαν θετικοί στον ιό είναι ασυμπτωματικοί».

Η μονάδα της Νέας Μάκρης, απασχόλησε της υγειονομικές αρχές μετά τον εντοπισμό εργαζομένου ο οποίος έχει μολυνθεί από κορωνοϊό. Στη συνέχεια κλιμάκιο του ΕΟΔΥ διενήργησε ελέγχους σε 122 άτομα της δομής από τους οποίους προέκυψαν θετικοί δέκα ηλικιωμένοι και 2 εργαζόμενοι. 

Στη χώρα μας υπάρχουν περίπου 300 Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, οι μισές από τις οποίες είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και λειτουργούν υπό την εποπτεία της Εκκλησίας. Σύμφωνα με στοιχεία της Πανελλήνιας Ένωσης Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΠΕΜΦΗ), σε αυτές τις μονάδες φιλοξενούνται περίπου 25.000 άνθρωποι ηλικίας άνω των 65 χρόνων. Υπολογίζεται πως άλλοι τόσοι είναι οι εργαζόμενοι που απασχολούνται σε αυτές τις δομές.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα