ΑΘΗΝΑ
13:58
|
28.04.2024
"Κάθε ημέρα, καταγράφουμε πρόοδο. Όμως, η χώρα μας δεν ήταν επαρκώς προετοιμασμένη για την κρίση. Όλοι μας αντλούμε τις συνέπειες", σημείωσε σε διάγγελμά του ο…
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο προέδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν απηύθυνε σήμερα τηλεοπτικό διάγγελμα προς τους Γάλλους πολίτες, όπου παραδέχθηκε ότι η χώρα του δεν είχε επαρκώς προετοιμαστεί για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που έθεσε η πανδημία του νέου κορονοϊού. Η Γαλλία περνάει “δύσκολες στιγμές”, είπε ο Γάλλος πρόεδρος.

“Η επιδημία αρχίζει τώρα να επιβραδύνεται. Τα αποτελέσματα είναι εδώ” ανέφερε ο Γάλλος πρόεδρος, προσθέτοντας “Σας ευχαριστώ για τις προσπάθειές σας. Κάθε ημέρα, καταγράφουμε πρόοδο”.

“Όμως, η χώρα μας δεν ήταν επαρκώς προετοιμασμένη για την κρίση. Όλοι μας αντλούμε τις συνέπειες”, σημείωσε ο Μακρόν.

Ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε ότι υπήρξαν “ανεπάρκειες όπως σε όλες τις χώρες του κόσμου, έχουμε ελλείψεις σε ιατρικά ρούχα, σε γάντια, σε αντισηπτικά τζελ, δεν καταφέραμε να διανείμουμε όσες μάσκες θέλαμε”.

Ο κ. Μακρόν ανακοίνωσε επίσης ότι τα μέτρα καραντίνας παρατείνονται έως τις 11 Μαΐου, προσθέτοντας ότι αν και έχει καταγραφεί πρόοδος, η μάχη δεν έχει κερδηθεί.

“Τις 4 επόμενες εβδομάδες, πρέπει να τηρηθούν τα μέτρα”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κλείνοντας, είπε ότι έως την 11η Μαΐου, η Γαλλία θα μπορέσει να κάνει τεστ σε κάθε πολίτη που έχει εκδηλώσει συμπτώματα της νόσου COVID-19.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα