ΑΘΗΝΑ
20:24
|
17.05.2024
116 άνθρωποι που είχαν θεραπευθεί από τον Covid-19 βρέθηκαν και πάλι θετικοί στον ιό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Νότια Κορέα έκανε γνωστό σήμερα πως τουλάχιστον 116 άνθρωποι που είχαν θεραπευθεί από τον νέο κορονοϊό βρέθηκαν και πάλι θετικοί.

Ενώ ανακοίνωσε μόλις 25 νέα κρούσματα σήμερα, η αύξηση των “επανενεργοποιημένων” ασθενών προκάλεσε ανησυχίες στους αξιωματούχους που προσπαθούν να εντοπίσουν τα αιτία των υποτροπών.

Μια πρώτη εξήγηση αφορά στην υπόθεση ότι τα τεστ που έγιναν στους ασθενείς που υποτροπίασαν ήταν ελαττωματικά. Υπάρχουν και ειδικοί που θεωρούν ότι υπολείμματα του ιού μπορεί να εξακολουθούν να βρίσκονται στα συστήματα των “επανεργοποιημένων” ασθενών χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι και μεταδοτικά.

Όπως και να ‘χει, τα 116 νέα κρούσματα είναι υπερδιπλάσια από τα 51 που είχαν καταγραφεί την προηγούμενη εβδομάδα.

Παρόλα αυτά, η Νότια Κορέα θα στείλει την Τρίτη 600.000 κιτ διαγνωστικών τεστ κορονοϊού στις ΗΠΑ, έπειτα από αίτημα του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με δήλωση νοτιοκορεάτη αξιωματούχου στο Ρόιτερς.

Η Νότια Κορέα κάλεσε τους πολίτες να τηρήσουν τα μέτρα αποκλεισμού τουλάχιστον μέχρι τις 19 Απριλίου, αλλά καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων έχει μειωθεί και ο καιρός έχει βελτιωθεί, οι Κορεάτες άρχισαν να αψηφούν τις οδηγίες.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα για τη διαχείριση της καταστροφής, ο πρωθυπουργός Τσονγκ Σε-γκιουν είπε πως η κυβέρνηση θα εξετάσει σύντομα το ενδεχόμενο χαλάρωσης των μέτρων.

Ο Τσονγκ προειδοποίησε ότι ακόμη και όταν θα έχουν χαλαρώσει οι περιορισμοί, η ζωή στη χώρα δεν θα επανέλθει στους ρυθμούς που είχε πριν από το ξέσπασμα της επιδημίας.

«Χρειαζόμαστε μια πολύ προσεκτική προσέγγιση επειδή οποιαδήποτε πρόωρη χαλάρωση της κοινωνικής αποστασιοποίησης θα μπορούσε να επιφέρει μη αναστρέψιμες συνέπειες. Πρέπει να συλλογιστούμε εις βάθος για το πότε και το πώς θα περάσουμε στο νέο σύστημα», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα