ΑΘΗΝΑ
20:59
|
15.05.2024
Από σήμερα, Μ. Τρίτη κατατίθενται στην 'Εργάνη' και στο supportemployees.yeka.gr οι αιτήσεις για την έκπτωση 40%.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Από σήμερα, Μ. Τρίτη ανοιξαν στην ‘Εργάνη’ αλλά και στην πλατφόρμα supportemployees.yeka.gr οι εφαρμογές για τη δυνατότητα δήλωσης των στοιχείων του ακινήτου, προκειμένου εργοδότες και εργαζόμενοι που πλήττονται από την πανδημία να  λάβουν την έκπτωση 40% στο ενοίκιο του Απριλίου.

Σύμφωνα με τις κυβερνητικές εξαγγελίες, τη μείωση του 40% στο ενοίκιο για τον Απρίλιο δικαιούνται οι εργαζόμενοι και οι εργοδότες όλων των επιχειρήσεων που πλήττονται βάσει ΚΑΔ από τον κορονοϊό και όχι μόνο εκείνοι που έχουν προβεί σε κλείσιμο των επιχειρήσεων τους μετά από  κρατική εντολή.  

Οι δικαιούχοι πλέον μπορούν να δηλώνουν στις αντίστοιχες πλατφόρμες τα στοιχεία του εκμισθωτή τους, με τη  προϋπόθεση ότι πρόκειται για πρώτη κατοικία και για την εκμίσθωση της επαγγελματικής τους στέγης, αντίστοιχα.  

Οι προϋποθέσεις

Σε ό,τι αφορά στους εργαζόμενους, τη μείωση του 40% δικαιούνται μόνο οι μισθωτοί που τελούν σε αναστολή σύμβασης και όχι όλοι οι εργαζόμενοι της επιχείρησης που υπολειτουργεί.  

Από τις επιχειρήσεις, από τις 11/4/2020 την έκπτωση μπορούν να έχουν τόσο όσες έκλεισαν με κρατική εντολή, όσο και αυτές που πλήττονται από την πανδημία.  

Υπενθυμίζεται ότι χθες Μ. Δευτέρα 13 Απριλίου, ήταν η τελευταία ημέρα του τριημέρου των διορθώσεων, ωστόσο αναμένεται να ακολουθήσουν δύο νέοι κύκλοι αιτήσεων και διορθώσεων και για τους εργαζομένους που θα μπαίνουν σε αναστολή έως και τις 20 Απριλίου.  

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα