ΑΘΗΝΑ
11:40
|
21.05.2024
Οι ειδικοί φοβούνται πως τα κρούσματα στη Ρωσία δεν απηχούν την αλήθεια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η εξάπλωση του Covid-19 στη Ρωσία εξελίσσεται ανεξέλεγκτη. Το προηγούμενο 24ωρο ανακοινώθηκαν επίσημα 2.558 νέα κρούσματα και το επιτελείο του Βλαντιμίρ Πούτιν εξετάζει πλέον σενάρια έκτακτης ανάγκης, αλλά και τα μέτρα πλήρους απαγόρευσης των μετακινήσεων στη Μόσχα και του περιορισμού των πολιτών στις κατοικίες τους.

Οι ειδικοί φοβούνται πως οι καταγραφές των κρουσμάτων και των νεκρών τόσο στη Ρωσία όσο και σε άλλες πρώην σοβιετικές δημοκρατίες, όπως η Λευκορωσία, δεν απηχούν την αλήθεια. Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, διατείνεται πως δεν υπάρχει κανένα κρούσμα στη χώρα.

Ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνι ανακοίνωσε επιπρόσθετα μέτρα lockdown που ισχύουν από τις 13 έως και τις 19 Απριλίου. Θα συνεχίσουν να λειτουργούν μόνο κυβερνητικές υπηρεσίες, νοσοκομεία, εργοστάσια που παράγουν προστατευτικό υγειονομικό υλικό, καθώς και εργοστασιακές μονάδες της αμυντικής βιομηχανίας. Διακόπτονται όλες οι εργασίες στον οικοδομικό τομέα. Δεν λειτουργούν οι υπηρεσίες ενοικίασης αυτοκινήτων.

Η ρωσική ορθόδοξη εκκλησία και η Επισκοπή της Αγίας Πετρούπολης διέταξαν το κλείσιμο της Μητροπόλεως και των εκκλησιών καθόλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας. Οι λειτουργίες θα μεταδίδονται μέσω ίντερνετ.

Όμως, το μεγάλο πρόβλημα που έχει προκύψει αφορά τα νότια σύνορα της Ρωσίας με την Κίνα, καθώς τα τελευταία 24ωρα παρατηρείται ραγδαία αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού κατά μήκος των ρωσοκινεζικών συνόρων και εντός του εδάφους της Κίνας σε πολίτες που μόλις επέστρεψαν από τη Ρωσία. Σε σύνολο 89 νέων κρουσμάτων κορωνοϊού που ανακοίνωσε η Κίνα το τελευταίο 24ωρο, τα 79 προέρχονται από πολίτες που πέρασαν τα σύνορα ερχόμενοι από τη Ρωσία. 

Σε απάντηση, η Κίνα έκλεισε και το τελευταίο συνοριακό φυλάκιό της με τη Ρωσία, ενώ μεταξύ των δύο χωρών έχουν απαγορευτεί οι πτήσεις, διακόπηκαν οι οδικές συγκοινωνίες και οι εμπορικές συναλλαγές.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Κίνα προχωρεί στο σφράγισμα των συνόρων της με τη Ρωσία στη βορειοανατολική επαρχία Heilongjiang για να εμποδίσει την εισαγωγή νέων κρουσμάτων από τη Ρωσία, .

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε όλη τη Ρωσία ανέρχονται σε 18.328, ενώ οι νεκροί επισήμως σε 148.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα