ΑΘΗΝΑ
21:51
|
04.10.2023
Απάντηση του ΓΓ του ΟΗΕ μετά την ανακοίνωση Τραμπ για αναστολή χρηματοδότησης του ΠΟΥ από τις ΗΠΑ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

“Δεν είναι η ώρα να μειώνονται οι πόροι του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ή οποιαδήποτε άλλης ανθρωπιστικής οργάνωσης που συμμετέχει στον αγώνα εναντίον της πανδημίας” δήλωσε ο ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες αντιδρώντας στην ανακοίνωση του Ντόναλντ Τραμπ για την αναστολή της χρηματοδότησης των ΗΠΑ προς τον ΠΟΥ.

Εδώ και αρκετές μέρες, ο πρόεδρος των ΗΠΑ επιτίθεται με σφοδρότητα στον ΠΟΥ, καταγγέλλοντάς τον ότι υιοθετεί θέσεις πολύ ευνοϊκές έναντι του Πεκίνου και ότι μεταδίδει “πολλές ψευδείς πληροφορίες για τη μετάδοση και τη θνητότητα” του COVID-19.

“Αν ο ΠΟΥ είχε κάνει τη δουλειά του και είχε στείλει ειδικούς στην Κίνα για να μελετήσουν αντικειμενικά την κατάσταση επί του πεδίου, η επιδημία θα μπορούσε να είχε περιοριστεί στην πηγή της με πολύ λίγους νεκρούς”, υποστήριξε χθες ο Αμερικανός πρόεδρος τη στιγμή που οι ΗΠΑ κατέγραφαν 2.200 νέους θανάτους από τον Covid-19, τον βαρύτερο απολογισμό μέχρι σήμερα σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου.

Ο αμερικανός πρόεδρος που διαβεβαίωνε την 24η Φεβρουαρίου, ότι η πανδημία ήταν “υπό έλεγχο” στις ΗΠΑ, επικρίνεται για τον τρόπο που διαχειρίστηκε την κρίση και ιδιαίτερα για τη μεγάλη καθυστέρηση στην έναρξη των διαγνωστικών τεστ στη χώρα.

“Είναι ώρα για ενότητα”, είναι ώρα “η διεθνής κοινότητα να εργαστεί μαζί, με αλληλεγγύη, για να σταματήσει αυτόν τον ιό και τις καταστροφικές συνέπειές του”, απάντησε ο ΓΓ του ΟΗΕ, τονίζοντας ότι μελλοντικά θα εξεταστεί “ο τρόπος που αντέδρασαν” όλοι όσοι “ενεπλάκησαν στην κρίση” που συνεχίζεται. 

 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κάντε το, όπως ο Πελετίδης

Ο Πελετίδης έβαλε τα γυαλιά σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και κυβερνήσεις που προκάλεσαν τα χάλια στο ΟΑΚΑ κάνοντας υποδειγματική δουλειά στο στάδιο της Πάτρας.
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα