ΑΘΗΝΑ
06:51
|
26.06.2024
Ο πρόεδρος της Νικαράγουας δεν έχει εμφανιστεί δημόσια για περισσότερο από ένα μήνα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος της Νικαράγουας Ντανιέλ Ορτέγκα δεν έχει εμφανιστεί δημόσια για περισσότερο από ένα μήνα, ενώ η κυβέρνηση δεν έχει πάρει κανένα μέτρο κατά της επιδημίας του κορονοϊού.

Η τελευταία δημόσια εμφάνιση του Ορτέγκα ήταν στις 21 Φεβρουαρίου, ενώ στις 12 Μαρτίου συμμετείχε σε μία τηλεδιάσκεψη με άλλους ηγέτες της Κεντρικής Αμερικής.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει εκφράσει την ανησυχία για την απουσία μέτρων κατά του κορονοϊού από την Νικαράγουα. Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποια ανταπόκριση και εκδηλώσεις με μαζική συμμετοχή γίνονται κανονικά.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, στη Νικαράγουα υπάρχουν εννέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού, δώδεκα ύποπτα και μόνο ένας θάνατος.

Η αντιπρόεδρος της Νικαράγουας Ροσάριο Μουρίγιο, που είναι και σύζυγος του Ορτέγκα, σε εορταστικό μήνυμά της την Κυριακή του Πάσχα δεν αναφέρθηκε στον κορονοϊό και μετέφερε τις ευχές του Ορτέγκα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι ελεύθερος

Συμφώνησε να παραδεχτεί την ενοχή του για την κατηγορία τής κατασκοπείας και θα επιστρέψει στην Αυστραλία μετά από την πολύχρονη καταδίωξη που υπέστη.
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα