ΑΘΗΝΑ
07:00
|
26.04.2024
Ο πρωθυπουργός ζητά να ανοιξουν τα σχολεία για να μπορέσουν οι γονείς να επιστρέψουν στις δουλειές τους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την άμεση επαναλειτουργία των σχολείων αμέσως μετά τις πασχαλινές διακοπές, ζήτησε ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Σκοτ Μόρισον, ώστε οι μαθητές να μη χάσουν το εκπαιδευτικό έτος και οι γονείς να μπορέσουν να επιστρέψουν στις δουλειές τους.

Η κυβέρνηση επιβεβαίωσε επίσης πως θέλει να εισαγάγει μια εφαρμογή στα κινητά τηλέφωνα που θα βοηθά στην ιχνηλάτηση των επαφών ανθρώπων που μολύνθηκαν από τον κορωνοϊό. Πρόσφατα ένας άνδρας φυλακίσθηκε επειδή παραβίασε επανειλημμένα την καραντίνα του σε ξενοδοχείο γιατί ήθελε να επισκεφθεί τη φίλη του.

Τα νέα κρούσματα του κορονοϊού έχουν κρατηθεί επί εβδομάδες στην Αυστραλία σε επίπεδα πολύ χαμηλότερα από ό,τι σε άλλες χώρες, καθώς εφαρμόστηκαν αυστηροί κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Ο Μόρισον τόνισε πως τα σκληρά περιοριστικά μέτρα θα συνεχισθούν για κάποιο διάστημα και κάλεσε τους εκπαιδευτικούς να επιστρέψουν στις τάξεις τους και να ενωθούν με τους “σπουδαίους ήρωες”, του ιατρικού προσωπικού και των εργαζομένων στα σούπερ μάρκετ, κρατώντας την οικονομία σε λειτουργία.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αναμένει ότι η οικονομία της Αυστραλίας θα συρρικωνθεί κατά 6,7% φέτος, ενώ αναλυτές έχουν προβλέψει ότι η ανεργία θα φθάσει σε διψήφιο ποσοστό τους επόμενους μήνες, καθώς η χώρα ολισθαίνει προς την πρώτη ύφεση σε τρεις δεατίες. Η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ένα πακέτο 320 δισεκατομμυρίων δολαρίων Αυστραλίας (205 δισεκ. δολάρια ΗΠΑ) για να στηριξει τις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους τους.

Η Αυστραλία καταγράφει περίπου 6.400 κρούσματα κορονοϊού καθώς και μονοψήφια ποσοστά καθημερινής αύξησης των κρουσμάτων- αν και την τελευταία εβδομάδα σημειώθηκαν μερικές νέες εστίες μόλυνσης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα