ΑΘΗΝΑ
12:49
|
26.04.2024

Η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Βρετανίας ανακοίνωσε πως ως τις 3 Απριλίου στην Αγγλία είχαν σημειωθεί 5.979 θάνατοι σχετιζόμενοι με τον κορονοϊό. Αριθμός σημαντικά μεγαλύτερος […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Βρετανίας ανακοίνωσε πως ως τις 3 Απριλίου στην Αγγλία είχαν σημειωθεί 5.979 θάνατοι σχετιζόμενοι με τον κορονοϊό. Αριθμός σημαντικά μεγαλύτερος από τους 5.186 θανάτους για την ίδια περίοδο που είχε ανακοινώσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Η διαφορά οφείλεται στο ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας καταγράφει μόνο τα θύματα του κορονοϊού στα νοσοκομεία. Αντίθετα, η Στατιστική Υπηρεσία καταγράφει κάθε θάνατο από τον κορονοϊό, ακόμα κι αυτούς που είναι ύποπτοι για κορονοϊό αν δεν έχει γίνει τεστ ανίχνευσης. Για το επίμαχο χρονικό διάστημα, η Στατιστική Υπηρεσία εκτιμά πως περίπου το 10% των θανάτων συνέβησαν εκτός νοσοκομείων.

Όμως οι εργαζόμενοι στους οίκους ευγηρίας πιστεύουν πως υπάρχει τποεκτίμηση των θανάτων των ηλικιωμένων, και θεωρούν πως ο αληθινός αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος. Επίσης όσοι δεν έχουν αρρωστήσει ή δεν έχουν αναγκαστεί να μείνουν σπίτι, διαμαρτύρονται για ελλείψεις σε προστατευτικό εξοπλισμό.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα