ΑΘΗΝΑ
03:13
|
27.04.2024

Η Ντάουνινγκ Στριτ ανακοίνωσε ότι οι επόμενοι τρεις γύροι συνομιλιών για το Brexit θα γίνουν μέσω τηλεδιασκέψεων, με κάθε γύρο να διαρκεί μία εβδομάδα. Η […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ντάουνινγκ Στριτ ανακοίνωσε ότι οι επόμενοι τρεις γύροι συνομιλιών για το Brexit θα γίνουν μέσω τηλεδιασκέψεων, με κάθε γύρο να διαρκεί μία εβδομάδα. Η ανακοίνωση αυτή έρχεται μετά από συζήτηση που είχαν σήμερα ο επικεφαλής των διαπραγματεύσεων της Βρετανίας και σύμβουλος του πρωθυπουργού για τα θέματα της Ευρώπης, Ντέιβιντ Φροστ, με τον επικεφαλής διαπραγματευτή της ΕΕ για το Brexit, Μισέλ Μπαρνιέ.

Στις 20 Απριλίου θα ξεκινήσει ο πρώτος κύκλος συνομιλιών, ενώ έπονται άλλοι δύο στις 11 Μαΐου και την 1η Ιουνίου. Οι δύο επικεφαλής των διαπραγματεύσεων συμφώνησαν ότι θα πρέπει να σημειωθεί “πραγματική και απτή πρόοδος” στις συνομιλίες αυτές μέχρι τον Ιούνιο, καθώς και ότι και οι δύο πλευρές παραμένουν δεσμευμένες στην επανεξέταση της προόδου τον Ιούνιο, αναφέρει η ανακοίνωση.

Σύντομα θα συνεδριάσει και η ειδική επιτροπή που θα επιβλέπει το πρωτόκολλο για την Ιρλανδία και τη βόρεια Ιρλανδία, χωρίς ωστόσο να αναφέρεται τίποτα για την πιθανότητα να υπάρξει μία ενδεχόμενη παράταση της μεταβατικής περιόδου που λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2020.

Πάντως, στις αρχές του έτους η βρετανική κυβέρνηση είχε ανακοινώσει ότι εάν δεν υπάρξει ένα ευρύτερο σχεδιάγραμμα για πρόοδο σε μία συμφωνία μέχρι το καλοκαίρι, θα εξετάσει το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από τις συνομιλίες και να ξεκινήσει την προετοιμασία για ένα Brexit υπό τους όρους του ΠΟΕ, το 2021.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα