ΑΘΗΝΑ
20:39
|
26.04.2024
Αφαιρούνται 7 βαθμοί από τον ΠΑΟΚ και 12 από την Ξάνθη. Σοκαρισμένος από την απόφαση ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, με ψήφους 2-1, αποφάσισε να διατηρήσει οριστικά την ποινή αφαίρεσης επτά βαθμών για τον ΠΑΟΚ και 12 βαθμών για την Ξάνθη, που έχουν επιβληθεί πρωτόδικα από την Πειθαρχική Επιτροπή της Superleague.

Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ δεν μπήκε στην ουσία της υπόθεσης πολυϊδιοκτησίας, που ζητούσαν και επιδίωκαν ΠΑΟΚ και Ξάνθη, κρίνοντας, μετά την Πειθαρχική της Λίγκας, δεσμευτική την εισήγηση της ΕΕΑ.

Ο ΠΑΟΚ αντιδρώντας, χαρακτηρίζει την απόφαση ως “παραλογισμό άνευ προηγουμένου” από ένα όργανο που ” το αποτελούν συγγενείς, διορισμένοι και φίλοι του κ. Αυγενάκη”.

Η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, έφερε έκτακτη τηλεδιάσκεψη στην ΠΑΕ, υπό τον Ιβάν Σαββίδη.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ, δήλωσε σοκαρισμένος για τον τρόπο που ένα ακόμα δικαστήριο, σε μία θεωρητικά ευνομούμενη χώρα, δε δικάζει την υπόθεση επί της ουσίας και κρύβεται πίσω από τη γνωμοδότηση μιας αμφιλεγόμενης επιτροπής, όπως είναι η Ε.Ε.Α. Η εντολή του για προσφυγή στο CAS ήταν ξεκάθαρη.

Τέλος, είπε χαρακτηριστικά προς τους συνεργάτες του ότι “η σημερινή απόφαση δημιουργεί πολλά αδιέξοδα”, αλλά ” ευτυχώς η ζωή θα συνεχιστεί και μετά την καραντίνα και εκεί θα πρέπει να είμαστε πιο ενωμένοι και πιο δυνατοί για να αντιμετωπίσουμε όλα τα εμπόδια που προσπαθούν να μας βάλουν”.

Η ανακοίνωση του ΠΑΟΚ έχει ως εξής:

“Είναι ανήκουστο, όσο ήταν δυστυχώς και αναμενόμενο, ότι τελικά δύο δικαστήρια ανακήρυξαν ως δεσμευτική μια απόφαση ενός οργάνου που το αποτελούν συγγενείς, διορισμένοι και φίλοι του κ. Αυγενάκη. Είναι προφανές ότι σεβόμαστε τις αποφάσεις των δικαστηρίων, εφόσον εκείνα δικάζουν και δεν υπεκφεύγουν. Είναι επίσης αυτονόητο ότι θα προσφύγουμε άμεσα στο CAS με την ελπίδα να δικαστεί επί τοις ουσίας τάχιστα μια υπόθεση που εξυφάνθηκε κυρίως σε πολιτικά γραφεία εξυπηρετήσεων. Η σημερινή απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων κατά πλειοψηφία (2-1) θεωρεί τον Τζουλάκη, τον Αρκούδη και τη Μαρούπα ανώτερους δικαστές από εκείνους. Ο προφανής παραλογισμός δεν έχει προηγούμενο!”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα