ΑΘΗΝΑ
10:43
|
07.05.2024
Σχεδόν ένας στους χίλιους κατοίκους έχει πεθάνει αφότου η πανδημία άρχισε να πλήττει την πολιτεία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έπειτα από δύο ημέρες στις οποίες σημειώθηκε πτωτική τάση, οι ΗΠΑ κατέγραψαν την Τρίτη 14/04 νέο θλιβερό ρεκόρ, με περισσότερους από 2.200 επιπλέον θανάτους εξαιτίας της πανδημίας του Convid-19 μέσα σε 24 ώρες. Είναι ο βαρύτερος απολογισμός που έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου.

Συγκεκριμένα, 2.228 άνθρωποι, έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο εικοσιτετράωρο, αριθμός σημαντικά αυξημένος σε σύγκριση με τους περίπου 1.500 θανάτους που είχαν σημειωθεί την Κυριακή και τη Δευτέρα. Συνολικά, ο αριθμός των θυμάτων της πανδημίας του SARS-CoV-2 στη χώρα έφθασε τα 25.757. Ήδη από το Σαββατοκύριακο, οι ΗΠΑ είχαν ξεπεράσει σε θανάτους την Ιταλία και κατέχουν το θλιβερό ρεκόρ για τα πέρισσότερα της πανδημίας παγκοσμίως.

Από τα τέλη Μαρτίου, οι ΗΠΑ είναι επίσης η χώρα του κόσμου με τον μεγαλύτερο αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. Τη Δευτέρα, μάλιστα, ξεπεράστηκε το όριο των 600.000 διαγνωσμένων μολύνσεων από τον SARS-CoV-2.

Θρήνος στη Νέα Υόρκη

Επίκεντρο της στις ΗΠΑ παραμένει η πολιτεία της Νέας Υόρκης, όπου χθες ανακοινώθηκαν 3.778 νέοι θάνατοι που “πιθανόν” προξενήθηκαν από τον Covid-19, αυξάνοντας έτσι τον συνολικό αριθμό των νεκρών στους 10.367.

Οι “πιθανοί” θάνατοι αφορούν ανθρώπους που ουδέποτε διαγνώστηκε πως μολύνθηκαν από τον SARS-CoV-2, αλλά στα πιστοποιητικά θανάτου τους αναφέρεται ως αιτία “o COVID-19 ή παρόμοια ασθένεια”.

Ο νέος απολογισμός σημαίνει πως περίπου ένας κάτοικος στους χίλιους έχει πεθάνει αφότου η πανδημία άρχισε να πλήττει την πόλη.

Με αυτούς τους 10.367 θανάτους, η Νέα Υόρκη θρηνεί πλέον περισσότερα θύματα εξαιτίας του κορονοϊού από τις πιο πολλές χώρες του κόσμου, εξαιρουμένων μόνον της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Γαλλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα