ΑΘΗΝΑ
17:21
|
18.05.2024
Υποχρεωτική η χρήση της μάσκας από το Σάββατο, ανακοίνωσε στο διάγγελμά του ο Άλφα Κoντέ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τον πρώτο θάνατο από την φονική πνευμονική νόσο κατέγραψε χθες η Γουινέα, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της υπηρεσίας ασφάλειας της δημόσιας υγείας, Σακομπά Κεϊτά.

Πρόκειται για έναν 75χρονο Λιβανέζο υπήκοο, από το Κονακρί που είχε διαγνωστεί ως κρούσμα και εισήχθη με οξύ αναπνευστικό πρόβλημα, χθες το πρωί, σε νοσοκομείο αναφοράς της Ντόνκα.

“Οι προσπάθειες των γιατρών να σώσουν τον ασθενή ήταν ανεπιτυχείς”, διευκρίνισε ο Σακομπά Κεϊτά.

Έως χθες Τρίτη, η Γουινέα κατέγραφε 363 κρούσματα μόλυνσης. Το ήδη επιβαρυμένο, από την πρόσφατη επιδημία του Έμπολα, σύστημα υγείας της φτωχής χώρας κινδυνεύει να διαλυθεί εντελώς από την πανδημία του κορονοϊού.

Μετά την απαγόρευση της κυκλοφορίας τη νύχτα, το κλείσιμο των σχολείων, των χώρων λατρείας, το σφράγισμα των συνόρων και την απαγόρευση των δημόσιων συγκεντρώσεων, ο πρόεδρος της χώρας, Άλφα Κοντέ αναγνώρισε τη Δευτέρα ότι είναι “ανησυχητική” η ταχύτητα με την οποία εξαπλώνεται ο ιός, αποφάσισε να επιβάλει και την χρήση μάσκας από το Σάββατο.

Κάλεσε τις επιχειρήσεις, τα υπουργεία, καθώς και όλες τις ΜΚΟ, να μοιράσουν μάσκες στους εργαζόμενούς τους έως το Σάββατο και υπογράμμισε ότι η τιμή τους δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 2.500 φράγκα (0,23 ευρώ) ανά τεμάχιο.

“Σε κάθε παραβάτη θα επιβάλλεται πρόστιμο για κοινωνική ανυπακοή ύψους 30.000 φράγκων Γουινέας (ή 2,8 ευρώ)” υπογράμμισε ο Κοντέ στο διάγγελμά του.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα