ΑΘΗΝΑ
05:43
|
20.04.2024
Ο Σάρατζ δήλωσε πως δεν θα διαπραγματευθεί με τον Χάφταρ λόγω των "εγκλημάτων" που διέπραξε.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο επικεφαλής της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ) της Λιβύης, Φάγεζ αλ-Σάρατζ δήλωσε, σε συνέντευξη που δημοσιεύεται σήμερα στην “La Republica”, ότι δεν πρόκειται να διαπραγματευθεί μια πολιτική λύση με τον Χαλίφα Χάφταρ λόγω των “εγκλημάτων” που διέπραξε ενάντια στους Λίβυους.

Χθες δεκάδες ρουκέτες έπεσαν στην Τρίπολη, πυρά που αποδίδονται στις δυνάμεις του στρατάρχη Χάφταρ, οι οποίες έχασαν δύο πόλεις στρατηγικής σημασίας στη δυτική Λιβύη.

“Δεν θέλω πλέον να κάθομαι στο τραπέζι των συνομιλιών με τον Χάφταρ μετά τις καταστροφές και τα εγκλήματα που διέπραξε απέναντι σε όλους τους Λίβυους”, τόνισε ο Σάρατζ.

Μετά την πτώση του Μουάμαρ Καντάφι το 2011, η Λιβύη έχει βυθιστεί στο χάος. Έκτοτε δύο αρχές διεκδικούν την εξουσία: η ΚΕΕ, με έδρα την Τρίπολη, που αναγνωρίζεται από τον ΟΗΕ και η παράλληλη κυβέρνηση στην ανατολική Λιβύη υπό τον Χαλίφα Χάφταρ.

Οι προσπάθειες διαμεσολάβησης που ανέλαβε ο ΟΗΕ, έχουν αποτύχει μέχρι στιγμής, με την κρίση να επιδεινώνεται εξαιτίας των ξένων παρεμβάσεων – της Τουρκίας που υποστηρίζει την ΚΕΕ και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων που υποστηρίζουν τον στρατάρχη Χάφταρ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα