ΑΘΗΝΑ
22:07
|
21.05.2024

Η δικηγόρος Μπεάτε Μπάνερ, που αγωνίζεται για την ανάκληση των μέτρων κατά του κορονοϊού που έχει λάβει η γερμανική κυβέρνηση, οδηγήθηκε σε ψυχιατρείο όταν ισχυρίστηκε […]

SONY DSC
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η δικηγόρος Μπεάτε Μπάνερ, που αγωνίζεται για την ανάκληση των μέτρων κατά του κορονοϊού που έχει λάβει η γερμανική κυβέρνηση, οδηγήθηκε σε ψυχιατρείο όταν ισχυρίστηκε πως βρίσκεται στο στόχαστρο δολοφόνων.

Η Μπάνερ είναι ειδικευμένη στο ιατρικό δίκαιο και μεταξύ των πλέον επίμονων αντιπάλων των προληπτικών μέτρων για τη μετάδοση του κορονοϊού, στάση για την οποία χαρακτηρίστηκε από τα Μέσα “κορονοδικηγόρος”. Υποστηρίζει πως τα μέτρα είναι εξώφθαλμα αντισυνταγματικά και προσέφυγε στο Συνταγματικό Δικαστήριο. Η αίτησή της απορρίφθηκε για τυπικούς λόγους και η Μπάνερ κάλεσε τους πολίτες να διαμαρτυρηθούν στους δρόμους. Το κάλεσμα θεωρήθηκε προτροπή σε εγκληματική ενέργεια και διατάχθηκε έρευνα.

Την Κυριακή η Μπάνερ τηλεφώνησε στην αστυνομία και είπε πως ένα αυτοκίνητο που εμπόδιζε το δικό της ίσως ανήκε σε δολοφόνους που την κυνηγούσαν.

Κατά την Μπάνερ, όταν έφτασαν οι αστυνομικοί της πέρασαν χειροπέδες, τη χτύπησαν και την οδήγησαν σε μια ψυχιατρική κλινική, όπου ένας γιατρός περίμενε οδηγίες από “τους από πάνω ή τους Αμερικανούς” και πέρασε ένα βράδυ σε συνθήκες Γκουαντανάμο.

Η αστυνομία λέει πως η Μπάνερ συμπεριφερόταν πολύ παράξενα και οι αστυνομικοί αποφάσισαν να την οδηγήσουν σε κλινική. Η δικηγόρος αντέδρασε και κλώτσησε τον έναν πολλές φορές. Τελικά οδηγήθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Χαϊδελβέργης.

Η αστυνομία και η εισαγγελεία υποστηρίζουν πως το επεισόδιο δεν είχε σχέση με την έρευνα για το κάλεσμα της Μπάνερ για διαμαρτυρία στους δρόμους.

Η Μπάνερ πήρε εξιτήριο από την κλινική δύο μέρες μετά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εντάλματα σύλληψης για Νετανιάχου και Γκάλαντ ζητά το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο-Είναι εξωφρενικό απαντά ο πρόεδρος Μπάιντεν

Οι ΗΠΑ «απορρίπτουν βασικά» τη σημερινή ανακοίνωση του εισαγγελέα του ΔΠΔ Καρίμ Χαν σχολίασε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών. Ποικιλία αντιδράσεων στην Ευρώπη.
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα