ΑΘΗΝΑ
19:29
|
19.04.2024
Οι 51 πρόσφυγες που διασώθηκαν οδηγήθηκαν σε κέντρα κράτησης μεταναστών στη Λιβύη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι σοροί πέντε προσφύγων ανασύρθηκαν, μετά από το ναυάγιο πλεούμενου στα ανοικτά της Λιβύης που προσπαθούσε να φθάσει στις ακτές κάποιας ευρωπαϊκής χώρας, ανακοίνωσε η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR).

Σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία και με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ), άλλοι επτά πρόσφυγες αγνοούνται.

Ακόμη 51 πρόσφυγες, ανάμεσά τους οκτώ γυναίκες και τρία παιδιά, διασώθηκαν από εμπορικό πλοίο που τους παρέδωσε στη λιβυκή ακτοφυλακή και στη συνέχεια οδηγήθηκαν σε κέντρα κράτησης μεταναστών της χώρας.

Να σημειωθεί πως η Ιταλία και η Μάλτα έχου κλείσει τα λιμάνια τους στα σκάφη των ΜΚΟ που διασώζουν πρόσφυγες και μετανάστες, εξαιτίας της πανδημίας του νέου κοροναϊού.

Η βελτίωση των καιρικών συνθηκών ευνοεί τις αποπλεύσεις σκαφών με πρόσφυγες από την Λιβύη, χώρα προορισμού ή διέλευσης προς την Ευρώπη για χιλιάδες μετανάστες, κυρίως από την Αφρική.

Ο ΔΟΜ τόνισε πως οι άνθρωποι που διασώθηκαν πιστεύεται πως επέβαιναν “στο σκάφος που είχε αναφερθεί ότι αγνοείτο προ ημερών στην περιοχή έρευνας και διάσωσης της Μάλτας”.

“Επαναλαμβάνουμε ότι οι άνθρωποι που διασώζονται στη θάλασσα δεν πρέπει να οδηγούνται σε ανασφαλή λιμάνια. Πρέπει να βρεθεί εναλλακτική λύση από τη μεταφορά τους στη Λιβύη”, πρόσθεσε ο Οργανισμός.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα