ΑΘΗΝΑ
04:37
|
03.05.2024
"Δεν υπάρχει fast track επανόδου στην κανονικότητα για την Ευρώπης", δήλωσε ο διευθυντής του ΠΟΥ, Χανς Κλούγκε.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ανήσυχος δήλωσε ο διευθυντής της ευρωπαϊκής υπηρεσίας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Χανς Κλούγκε, προειδοποιώντας τις κυβερνήσεις ότι είναι πολύ νωρίς ακόμα για άρση των lockdown.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων τη Μ. Πέμπτη (16/04) δήλωσε χαρακτηριστικά:

“Οι αριθμός των κρουσμάτων στην Ευρώπη συνεχίζει να αυξάνεται. Τις τελευταίες 10 ημέρες, ο αριθμός των κρουσμάτων διπλασιάστηκε, έχει πλέον φτάσει στο 1.000.000. Αυτό σημαίνει ότι το 50% του συνολικού φορτίου της επιδημίας βρίσκεται στην Ευρώπη, όπου περισσότεροι από 84.000 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους”.

“Τα σύννεφα της καταιγίδας αυτής της πανδημίας θα συνεχίσουν να πυκνώνουν πάνω από την Ευρώπη. Παρότι ορισμένες χώρες εισέρχονται σε μία περίοδο σταδιακής χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων, δεν υπάρχει fast track επανόδου στην κανονικότητα”.

Ο Χανς Κλούγκε προειδοποιεί ότι είναι κρίσιμο να γίνει αντιληπτή η πολυπλοκότητα και αβεβαιότητα αυτής της μετάβασης. Για οποιοδήποτε βήμα για την άρση μέτρων του lockdown πρέπει να έχουν διασφαλισθεί πολλά κρίσιμα ζητήματα, όπως τα στοιχεία που δείχνουν ότι η μετάδοση της Covid-19 τελεί υπό έλεγχο, ότι  οι κίνδυνοι ξεσπάσματος έχουν ελαχιστοποιηθεί και ότι τα συστήματα υγείας έχουν την ικανότητα του εντοπισμού, διαγνωστικού ελέγχου, ιχνηλάτησης και απομόνωσης των κρουσμάτων.

Όπως δήλωσε εμφατικά ο κος Κλούγκε: “Παραμένουμε στο μάτι του κυκλώνα. Αν δεν μπορείτε να διασφαλίσετε την πλήρωση αυτών των κριτηρίων, σας καλώ να το ξανασκεφτείτε το”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα