ΑΘΗΝΑ
01:16
|
24.04.2024
Πρόκειται για την πρώτη περίπτωση σε εθνικό και τη δεύτερη σε παγκόσμιο επίπεδο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Βρέφος γεννήθηκε μολυσμένο από τον Covid-19, την Τετάρτη στο Περού. “Πρόκειται για την πρώτη περίπτωση σε εθνικό και τη δεύτερη σε παγκόσμιο επίπεδο που ένα μωρό γεννιέται με τον κορονοϊό», διευκρίνισε ο Δρ. Άλβαρο Μπαρδάλες στο περουβιανό τηλεοπτικό δίκτυο Canal N.

“Υποβάλαμε το νεογέννητο σε διαγνωστικό τεστ και το αποτέλεσμα ήταν θετικό”, πρόσθεσε ο γιατρός. Η μητέρα που είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο για να υποβληθεί σε καισαρική, είχε επίσης υποβληθεί σε γρήγορο τεστ και το αποτέλεσμα βγήκε θετικό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του περουβιανού οργανισμού κοινωνικών ασφαλίσεων, η μητέρα ήταν φορέας του κορωνοϊού αλλά δεν παρουσίαζε συμπτώματα ενώ, το βρέφος μολύνθηκε διαμέσου του πλακούντα.

Το νεογνό, που ζύγιζε 3,16 κιλά όταν γεννήθηκε, είδε το φως για πρώτη φορά σε νοσοκομείο στην περιφέρεια Σαν Μαρτίν, όπου και έχει τεθεί σε απομόνωση.

“Η μητέρα, όπως και το μωρό, είναι σε σταθερή κατάσταση”, σημείωσε ο Δρ. Μπαρδάλες στο ραδιοφωνικό δίκτυο RPP.

Η πρώτη περίπτωση βρέφους που γεννήθηκε με κορονοϊό καταγράφηκε στο Λονδίνο, τον Μάρτιο. Το νεογέννητο διαγνώστηκε θετικό αμέσως μετά τη γέννησή του και έγινε ο νεότερος ασθενής στον κόσμο.

Η μητέρα του βρέφους που ήταν μολυσμένη από τον ιό νοσηλεύτηκε λίγες ημέρες πριν από τη γέννα σε νοσοκομείο με συμπτώματα πνευμονίας.

Προς το παρόν, δεν έχει γίνει γνωστό εάν το βρέφος προσβλήθηκε από τον κορονοϊό στη μήτρα ή αν μολύνθηκε κατά τη διάρκεια της γέννας. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα