ΑΘΗΝΑ
11:31
|
07.05.2024
Η ΕΛ.ΑΣ παρακολουθεί ομάδες στα social media που ενόψει Πάσχα, καλούν τους πολίτες σε διάφορα σημεία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ενόψει Πάσχα και με στόχο να διασφαλιστεί ότι οι Έλληνες θα παραμείνουν σπίτι τους, οι ελληνικές αρχές, παρακολουθούν διάφορες ομάδες στο Faceboοk και σε άλλα social media που καλούν τους πολίτες να συγκεντρωθούν σε διάφορα σημεία και να πάνε στις εκκλησίες αγνοώντας τα αυστηρά μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας.

Τις επόμενες ημέρες, αναμένεται αυστηρή επιτήρηση των περιορισμών που ισχύουν καθώς, το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ αποσκοπεί σε καθολική αποτροπή όσων προσπαθήσουν να παραβιάσουν τα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

Ειδικότερα, έλεγχοι θα πραγματοποιούνται στις εξόδους των εθνικών οδών, στους παραδρόμους και στα διόδια, ενώ για την περιφρούρηση των περιοριστικών μέτρων θα επιστρατευτούν και drones της αστυνομίας.

Οι αστυνομικοί έχουν λάβει εντολές ώστε να είναι ιδιαίτερα αυστηροί στους ελέγχους, να μην δέχονται αστείες δικαιολογίες και να ψάχνουν ακόμα και τα πορτ μπαγκάζ των αυτοκινήτων, προκειμένου να διαπιστώνουν ότι όλα είναι νόμιμα.

Παράλληλα, τόσο άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ όσο και αστυνομικοί με πολιτικά θα κάνουν ελέγχους σε εκκλησίες προκειμένου να διασφαλίσουν ότι τηρούνται οι οδηγίες, με έμφαση στη Μεγάλη Παρασκευή και στο βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου.

Αυξημένη είναι η αστυνόμευση και στα ΚΤΕΛ. Παράλληλα το Λιμενικό θα διενεργεί αυστηρούς ελέγχους στα πορθμεία και τα λιμάνια της χώρας. Τέλος, αυστηροί περιορισμοί ισχύουν και στα αεροδρόμια αφού κανείς δεν θα μπορεί να εκδώσει εισιτήριο χωρίς να αναφέρει τη μόνιμη διεύθυνση κατοικίας του.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα