ΑΘΗΝΑ
14:13
|
19.04.2024
Οι αρχές της Ουχάν αναθεώρησαν κατά 50% τον συνολικό αριθμό των θανάτων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Ζάο Λιζιάν δήλωσε σήμερα ότι ουδέποτε υπήρξε συγκάλυψη της επιδημίας του κορονοϊού στην Κίνα και ότι η κυβέρνηση δεν επιτρέπει καμιά συγκάλυψη.

Ο Ζάο κατά τη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης σε δημοσιογράφους, δήλωσε ότι η αναθεώρηση του αριθμού των κρουσμάτων στην Ουχάν, ήταν το αποτέλεσμα στατιστικής επαλήθευσης για να εξασφαλιστεί η ακρίβεια των στοιχείων και ότι η αναθεώρηση είναι συνήθης διεθνής πρακτική.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, η υγειονομική αρχή της Ουχάν αναθεώρησε σήμερα κατά 50% τον συνολικό αριθμό των θανάτων, που ανέρχονται πλέον σε 3.869.

“Είναι επιτακτική ανάγκη να ενωθούμε όλες οι χώρες για να πολεμήσουμε την πανδημία και να κερδίσουμε τον πόλεμο” δήλωσε ο Ζάο Λιζιάν απαντώντας στην κριτική που ασκήθηκε από τους Ντόναλντ Τραμπ και Εμανουέλ Μακρόν στη διαχείριση της επιδημίας και στην ακρίβεια των δημοσιευμένων στοιχείων από το Πεκίνο.

Ο Γάλλος πρόεδρος, σε συνέντευξή του στους Financial Times, δήλωσε ότι είναι “αφελές” να λέγεται ότι η Κίνα διαχειρίστηκε καλύτερα την κρίση απ’ ότι οι άλλες χώρες. Ενώ ο αμερικανός πρόεδρος αμφισβητεί σχεδόν σε καθημερινή βάση τις προθέσεις και την ακρίβεια των στοιχείων του Πεκίνου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα