ΑΘΗΝΑ
14:34
|
25.04.2024
180 παιδιά, 43 γυναίκες και πάνω από 700 ασθενείς κρατούνται κάτω από σκληρές και ανθυγιεινές συνθήκες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Παλαιστινιακό Κέντρο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα επανέλαβε την έκκλησή του για την άμεση απελευθέρωση των ανηλίκων, γυναικών, ασθενών και ηλικιωμένων Παλαιστίνιων που κρατούνται σε ισραηλινές φυλακές.

Περίπου 5.000 Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων 180 παιδιά, 43 γυναίκες και πάνω από 700 ασθενείς, κρατούνται κάτω από σκληρές και ανθυγιεινές συνθήκες. Από τις 17 Μαρτίου οι αρχές των φυλακών έχουν απαγορεύσει τις επισκέψεις των οικογενειών και των δικηγόρων στους κρατούμενους, χωρίς να προσφέρουν κάποια εναλλακτική μέθοδο επικοινωνίας.

Επιπλέον η αίτηση των Γιατρών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα προς το Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ να διατάξει τη λήψη των αναγκαίων μέτρων για την προστασία της υγείας των Παλαιστίνιων κρατουμένων, απορρίφθηκε με το σκεπτικό ότι δεν περιείχε κάποιο νομικό αίτημα.

Το Παλαιστινιακό Κέντρο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα καλεί τις ισραηλινές αρχές να συμμορφωθούν με τις υποχρεώσεις τους που πηγάζουν από τις πρόνοιες του ΟΗΕ για τη μεταχείριση των κρατουμένων και να ελευθερώσουν όλους τους κρατούμενους Παλαιστίνιους, και ιδιαίτερα τους ευάλωτους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα