ΑΘΗΝΑ
14:58
|
20.04.2024
Ο Ντόναλντ Τραμπ επανεκκινεί την Αμερική αγνοώντας τα δύο τρίτα των πολιτών που θέλουν το αντίθετο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το σχέδιο «Opening Up America Again» και την επαναλειτουργία της χώρας από την 1η Μαΐου ανακοίνωσε ο Ντόναλντ Τραμπ την Πέμπτη στις 20:30 (03:30 ώρα  Ελλάδας) στο θλιβερό φόντο των 4.491 επιπλέον νεκρών του τελευταίου 24ωρου και σχεδόν ταυτόχρονα με τη δημοσκόπηση του Pew Research Center που αποκαλύπτει ότι το 66%  των Αμερικανών  θεωρεί πολύ πρόωρη την άρση των μέτρων.

«Η Αμερική θέλει να είναι ανοιχτή και οι Αμερικανοί θέλουν να είναι ανοιχτή»  δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ,  αγνοώντας τα δύο τρίτα των Αμερικανών που θέλουν το αντίθετο.

Ο αυτοκράτορας λοιπόν ξαναβάζει τα παλιά του ρούχα, προχωρώντας στην εφαρμογή ενός σχεδίου που περιλαμβάνει τρεις φάσεις μέχρι την κανονικότητα και του οποίου η εφαρμογή άπτεται της διακριτικής ευχέρειας των κυβερνητών των κομητειών -σύμφωνα με τον Τραμπ, 29 πολιτείες είναι σε θέση να άρουν τα μέτρα περιορισμού σχετικά σύντομα.

«Οι αμερικανικές πολιτείες όπου η εξάπλωση του κορονοϊού έχει πλέον τεθεί υπό έλεγχο εδώ και δύο εβδομάδες μπορούν να αρχίσουν την επανεκκίνηση της οικονομικής τους δραστηριότητας από αύριο», ξεκαθάρισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Τα τρία στάδια του σχεδίου είναι τα εξής:

Πρώτο Στάδιο

-Άνοιγμα εστιατορίων, θεάτρων, κινηματογράφων, αθλητικών εγκαταστάσεων και χώρων λατρείας αλλά με ασφαλή κοινωνική απόσταση μεταξύ των θαμώνων.

-Παραμένει σε ισχύ ο περιορισμός στις συγκεντρώσεις άνω των δέκα ατόμων.

-Τα μπαρ παραμένουν κλειστά.

-Οι εργοδότες καλούνται να συνεχίσουν να ενθαρρύνουν την τηλεργασία.

– Τα ταξίδια και οι μετακινήσεις, εκτός των επιβεβλημένων, θα πρέπει να αποφεύγονται.

Δεύτερο Στάδιο

Στη δεύτερη φάση ανοίγουν τα μπαρ και τα σχολεία και επιτρέπονται οι συγκεντρώσεις έως 50 ατόμων.

Τρίτο Στάδιο

Οι πολιτείες που δεν θα έχουν νέα κρούσματα μπορούν να προχωρήσουν σε πλήρες άνοιγμα των αγορών τους.

-Προβλέπεται άνοιγμα όλων των επιχειρήσεων, άρση των απαγορεύσεων των επισκέψεων στα νοσοκομεία και στα γηροκομεία ενώ οι μεγάλες εγκαταστάσεις θα λειτουργούν κανονικά χωρίς απαγορεύσεις για την τήρηση μέτρων κοινωνικών αποστάσεων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα