ΑΘΗΝΑ
18:15
|
19.04.2024

Τράπεζα που κατεξοχήν εξυπηρετεί το προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ αναγκάστηκε μετά από κατακραυγή να αλλάξει στάση και να μη δεσμεύει πλέον τα χρήματα […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τράπεζα που κατεξοχήν εξυπηρετεί το προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ αναγκάστηκε μετά από κατακραυγή να αλλάξει στάση και να μη δεσμεύει πλέον τα χρήματα της ενίσχυσης των οικογενειών για την αντιμετώπιση των συνεπειών της επιδημίας του κορονοϊού.

Η USAA με έδρα το Τέξας ισχυρίστηκε πως εξέταζε αυτοβούλως την αλλαγή των όρων που επέτρεπαν την κατάσχεση της οικονομικής βοήθειας, αλλά την πρόλαβε η δημοσίευση, και οι αντιδράσεις που ακολούθησαν, της περίπτωσης μιας οικογένειας από τη Μινεάπολη που είδε να μεταφέρεται σε δεσμευμένο λογαριασμό το βοήθημα ύψους 3.450 δολαρίων. Στη συνέχεια η τράπεζα με τα χρήματα αυτά έκανε αντιλογισμό για χρέος από προμήθεις υπερανάληψης.

Μετά τον θόρυβο η USAA ανακοίνωσε πως προχωρά σε πάγωμα της εξυπηρέτησης οφειλών από λογαριασμούς με χρεωστικό υπόλοιπο, για 90 μέρες από τη στιγμή που θα κατατεθεί η επιταγή ενίσχυσης.

Η περίπτωση της USAA που ανέδειξε το Νιούζγουικ δεν είναι μεμονωμένη. Οι Τάιμς της Νέας Υόρκης δημοσίευσαν την περίπτωση ενός μουσικού στη Νότια Καρολίνα που η τράπεζα δέσμευσε την επιταγή του επίσης λόγων προμηθειών υπερανάληψης. Η υπερανάληψη είχε προκύψει επειδή ο μουσικός ξέχασε να ακυρώσει δύο συνδρομές.

Οι οργανώσεις προστασίας των καταναλωτών προειδοποιούν πως δεν υπάρχει εύκολη λύση, ο νόμος είναι με το πλευρό των τραπεζών, και κάποιες θα τον χρησιμοποιήσουν. Αυτό που μπορούν να κάνουν οι πολίτες είναι να μην καταθέτουν τις επιταγές αλλά να τις εξαργυρώνουν, ή να τις κατευθύνουν σε προπληρωμένες κάρτες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα