ΑΘΗΝΑ
08:49
|
24.09.2021

Η Ντάουνινγκ Στριτ και ο Λευκός Οίκος εξέδωσαν σήμερα ξεχωριστές ανακοινώσεις, όπου αναφέρουν ότι οι ηγέτες των δύο αυτών χωρών συμφώνησαν στην ανάγκη μιας συντονισμένης […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ντάουνινγκ Στριτ και ο Λευκός Οίκος εξέδωσαν σήμερα ξεχωριστές ανακοινώσεις, όπου αναφέρουν ότι οι ηγέτες των δύο αυτών χωρών συμφώνησαν στην ανάγκη μιας συντονισμένης διεθνούς απάντησης στην πανδημία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας, ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, που νοσηλεύτηκε πρόσφατα έχοντας προσβληθεί από τον κορονοϊό, ανέφερε στον Τραμπ ότι “αισθάνεται καλύτερα και βρίσκεται σε πορεία ανάρρωσης”, σε τηλεφωνική τους επικοινωνία με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Τραμπ και Τζόνσον “επιβεβαίωσαν εκ νέου τη στενή τους συνεργασία μέσω της G7 και της G20 για την επαναλειτουργία των παγκόσμιων οικονομιών και να διασφαλιστεί πως η ιατρική περίθαλψη και προμήθειες να φτάσουν σε όσους έχουν ανάγκη”, πρόσθεσε ο Λευκός Οίκος, ενώ συζήτησαν και για το εμπόριο.

Εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ δήλωσε ότι “Οι δύο ηγέτες δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν να συνεργάζονται για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων, μεταξύ άλλων την υπογραφή το ταχύτερο δυνατό μιας συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου”.

Σημειώνεται ότι η Βρετανία αποχώρησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση στα τέλη του Ιανουαρίου, και μια συμφωνία με τις ΗΠΑ αποτελεί βασική προτεραιότητα για την κυβέρνηση Τζόνσον.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα