ΑΘΗΝΑ
05:22
|
26.10.2021
Πληροφορίες αναφέρουν πως η ζωή του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, απειλείται μετά από χειρουργείο στο οποίo υπεβλήθη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τις πληροφορίες ότι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, κινδυνεύει σοβαρά μετά από χειρουργική επέμβαση στην οποία υπεβλήθη εξετάζουν οι ΗΠΑ, σύμφωνα με την είδηση που μετέδωσε το CNN επικαλούμενο πηγή από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες.

Ο Κιμ δεν παρέστη πρόσφατα στον εορτασμό γενεθλίων του παππού του στις 15 Απριλίου, γεγονός που προκάλεσε εικασίες για την κατάσταση της υγείας του. Είχε εμφανιστεί δημοσίως τέσσερις ημέρες πριν σε κυβερνητική συνάντηση.

Ο αξιωματούχος των ΗΠΑ δήλωσε στο CNN τη Δευτέρα, ότι οι ανησυχίες για την υγεία του Κιμ είναι αξιόπιστες, αλλά είναι δύσκολο να εκτιμηθεί αν ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Η Daily NK, μια διαδικτυακή εφημερίδα που εδρεύει στη Νότια Κορέα και επικεντρώνεται στη Βόρεια Κορέα, αναφέρει ότι ο Κιμ, σύμφωνα με πληροφορίες, υπεβλήθη σε επέμβαση για την καρδιά του στις 12 Απριλίου λόγω υπερβολικού καπνίσματος, παχυσαρκίας και υπερβολικής εργασίας. Η εφημερίδα σημειώνει επίσης ότι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας λαμβάνει θεραπεία σε μια βίλα στην κομητεία Χιανγκσάν.

Αφού αξιολόγησε ότι η κατάσταση του Κιμ είχε βελτιωθεί, το μεγαλύτερο μέρος της ιατρικής ομάδας επέστρεψε στην Πιονγκγιάνγκ στις 19 Απριλίου και μόνο ένα μέρος αυτών παρέμεινε για να επιβλέπει την κατάσταση ανάρρωσής του, σύμφωνα με τον ιστότοπο ειδήσεων. Το CNN δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει την πληροφορία. Πάντως, κυβερνητικές πηγές στη Νότια Κορέα διέψευσαν τις πληροφορίες ότι είναι βαριά άρρωστος. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα