ΑΘΗΝΑ
07:41
|
26.06.2024
Πρόκειται για το πρώτο μεγάλο 'θύμα' της οικονομικής κρίσης που έχει επιφέρει η πανδημία στην Αυστραλία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με ανακοίνωσή της, η αεροπορική εταιρεία Virgin Australia επιβεβαίωσε ότι έχει εισέλθει σε καθεστώς αναγκαστικής διαχείρισης. Πρόκειται για τον δεύτερο μεγαλύτερο αερομεταφορέα της Αυστραλίας και για το πρώτο μεγάλο ‘θύμα’ της οικονομικής κρίσης που έχει επιφέρει η πανδημία του Covid-19.

H Virgin Atlantic αναγκάστηκε να ακυρώσει σχεδόν όλες τις πτήσεις της τον Μάρτιο, ενώ ήδη ‘πνιγόταν’ σε χρέη που ανέρχονται σε 3.17 δις δολάρια.

Μετά από επανειλημμένες αποτυχημένες απόπειρες για την εξασφάλιση ενός σωτήριου δανείου από την κυβέρνηση της Αυστραλίας, η εταιρεία αναζητά αγοραστή και νέους επενδυτές.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Virgin Australia, Πολ Σκάρα (Paul Sucrrah) δήλωσε χαρακτηριστικά: “Πήραμε αυτήν την απόφαση προκειμένου να διασφαλίσουμε την ύπαρξη του Virgin Australia Group και μετά την κρίση του Covid-19. Η Αυστραλία χρειάζεται μια δεύτερη αεροπορική εταιρεία και είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να πετάμε”.

Ο σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον, ιδρυτής του Virgin Group και ένας εκ των ιδιοκτητών της Virgin Australia, προσέφερε ένα ιδιόκτητο νησί της Καραϊβικής ως εγγύηση για τη διάσωση της εταιρείας μέσω δανείου από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η Virgin Australia απασχολεί 10,000 μόνιμους υπαλλήλους κι άλλους 6.000 έκτακτους ή περιφερειακούς εργαζομένους. Πολιτικοί αλλά και σύνδεσμοι καταναλωτών έχουν εκφράσει τις ανησυχίες τους ότι η πτώχευση της εταιρείας θα δημιουργήσει μονοπωλειακές συνθήκες για την Qantas (είναι ο εθνικός αερομεταφορέας της Αυστραλίας) σε μια τεράστια χώρα, όπου οι πτήσεις είναι ο μόνος πρακτικός τρόπος για να ταξιδέψει κάποιος από τη μία μεγαλούπολη στην άλλη.

Μέχρι πρόσφατα, η Virgin Australia πραγματοποιούσε το 31% των εσωτερικών πτήσεων, με την Qantas να ελέγχει το 58% της συγκεκριμένης αγοράς. Ο στόλος της απαριθμεί 130 αεροσκάφη που κάλυπταν 41 προορισμούς στο εσωτερικό, αλλά κια στη Νέα Ζηλανδία, το Μπαλί, τα νησιά Φίτζι, το Τόκιο και το Λος Άντζελες.

Πηγή: BBC News.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι ελεύθερος

Συμφώνησε να παραδεχτεί την ενοχή του για την κατηγορία τής κατασκοπείας και θα επιστρέψει στην Αυστραλία μετά από την πολύχρονη καταδίωξη που υπέστη.
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα