ΑΘΗΝΑ
00:13
|
29.09.2024

Για επείγουσα ανάγκη ενίσχυσης της οικονομίας προειδοποίησε ο επίτροπος Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης Πάολο Τζεντιλόνι. Ο επίτροπος μιλώντας στο Σπίγκελ προσδιόρισε στο ύψος του 1,5 […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για επείγουσα ανάγκη ενίσχυσης της οικονομίας προειδοποίησε ο επίτροπος Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης Πάολο Τζεντιλόνι.

Ο επίτροπος μιλώντας στο Σπίγκελ προσδιόρισε στο ύψος του 1,5 τρισ. ευρώ τη βοήθεια που θα απαιτηθεί για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορονοϊού. Όπως είπε, η Ευρώπη διανύει τη χειρότερη κρίση μετά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο και απειλείται η ίδια η ύπαρξη της Ένωσης. Παρέθεσε μια πρόβλεψη του ΔΝΤ για συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 7,5%, όταν το 2009 η παγκόσμια οικονομική κρίση είχε προκαλέσει μείωση 4,4%.

Ο Τζεντιλόνι υπογράμμισε την ανάγκη ενός κοινού χρηματοδοτικού εργαλείου, διαφορετικά είναι ορατός ο κίνδυνος οι διαφορές εντός της ευρωζώνης και της ενιαίας αγοράς να οξυνθούν τόσο, ώστε να γίνει αναπόφευκτη η διάρρηξή τους.

Προς το παρόν το συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης έχει συμφωνήσει στη χρηματοδότηση της υγείας καθώς και των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων με 500 δισ. ευρώ. Απομένει να βρεθεί ακόμα 1 τρισ. ευρώ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα