ΑΘΗΝΑ
08:53
|
20.04.2024
"Όχι" στους μετανάστες, μέχρι νεοτέρας, από τον Τραμπ. Στους 42.094 οι νεκροί από Covid-19 στη χώρα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στο αφήγημα της μετανάστευσης επιστρέφει ο Ντόναλντ Τραμπ, με φόντο τις κατηγορίες που του προσάπτουν για καθυστέρηση στη λήψη έκτακτων μέτρων κατά της διασποράς του Covid-19 στις ΗΠΑ.

Ο αμερικανός πρόεδρος γνωστοποίησε μέσω Twitter το βράδυ της Δευτέρας (τοπική ώρα) ότι θα υπογράψει εκτελεστικό διάταγμα με το οποίο θα ανασταλεί, μέχρι νεοτέρας, η μετανάστευση προς τις ΗΠΑ.

Εξαιτίας “της επίθεσης του αόρατου εχθρού και της ανάγκης να προστατευθούν οι θέσεις εργασίας των σπουδαίων αμερικανών πολιτών μας, θα υπογράψω εκτελεστικό διάταγμα για την προσωρινή αναστολή της μετανάστευσης προς τις ΗΠΑ”, ανέφερε σε ανάρτησή του ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής καταγράφηκαν, μέχρι χθες Δευτέρα, 1.433 νέοι θάνατοι ασθενών από Covid-19 μέσα σε 24 ώρες, απολογισμός αισθητά χαμηλότερος από εκείνον της προηγουμένης, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει και δημοσιοποιεί το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Ο ημερήσιος απολογισμός αυξάνει σε πάνω από 42.094 τα θύματα του κορονοϊού στη χώρα που θρηνεί, μακράν, τις περισσότερες απώλειες ζωών από Covid-19 παγκόσμια.

Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί πάνω από 784.000 κρούσματα, σύμφωνα με τη βάση δεδομένων της σχολής ιατρικής της Βαλτιμόρης, ενώ περίπου 72.000 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

Στη Νέα Υόρκη που εξακολουθεί να βρίσκεται στο επίκεντρο της πανδημίας στις ΗΠΑ, διαπιστώθηκαν 478 θάνατοι μέσα σε 24 ώρες, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Άντριου Κουόμο, ο απολογισμός αυτός είναι ο χαμηλότερος των τελευταίων δύο εβδομάδων.

Παράλληλα, ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε χθες Δευτέρα, ότι πρόκειται να κάνει δεκτό στον Λευκό Οίκο τον Δημοκρατικό κυβερνήτη της Πολιτείας της Νέας Υόρκης, ο οποίος έχει μετατραπεί σε μια από τις σημαντικότερες μορφές του αγώνα εναντίον της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα.

“Νομίζω ότι θα έρθει στο Οβάλ Γραφείο αύριο (σήμερα Τρίτη) το απόγευμα”, μαζί με “κάποιους από τους συνεργάτες του” είπε ο Τραμπ, προαναγγέλοντας τη συνάντησή του με τον κυβερνήτη Κουόμο.

“Πολλά καλά πράγματα γίνονται στη Νέα Υόρκη” σχολίασε ο Τραμπ, αν και μέχρι πρότινος επέκρινε με οξύτητα τον Κουόμο, κρίνοντας πως μιλάει πολύ και δεν δρα αρκετά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα