ΑΘΗΝΑ
21:05
|
23.04.2024

Τους κινδύνους που κρύβουν για τα παιδιά τα μέτρα κοινωνικής απομόνωσης για τον περιορισμό του κορονοϊού. επισημαίνει έκθεση της UNICEF και καλεί σε επαγρύπνηση. Στο […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τους κινδύνους που κρύβουν για τα παιδιά τα μέτρα κοινωνικής απομόνωσης για τον περιορισμό του κορονοϊού. επισημαίνει έκθεση της UNICEF και καλεί σε επαγρύπνηση.

Στο έγγραφο με τίτλος “Η επίδραση του κορονοϊού στα παιδιά” αναλύονται οι τρόποι με τους οποίους μπορεί να προκληθεί βλάβη στα παιδιά, καθώς ελαττώνεται η πρόσβασή τους στην περίθαλψη, την οικογενειακή θαλπωρή, την εκπαίδευση, ενώ αυξάνεται η έκθεσή τους στο Διαδίκτυο.

Παγκοσμίως το 60% των παιδιών βρίσκεται σε χώρες όπου τα σχολεία έχουν κλείσει. Αυτό δεν σημαίνει μόνο διακοπή της εκπαίδευσης, για πολλά παιδιά μεταφράζεται σε απώλεια ενός δωρεάν γεύματος που πρέπει να αντικατασταθεί.

Εξάλλου, το κλείσιμο των σχολείων έχει οδηγήσει στην απομακρυσμένη εκπαίδευση μέσω του διαδικτύου. Το ψηφιακό χάσμα σημαίνει πως τα φτωχότερα παιδιά θα έχουν χαμηλής ποιότητας πρόσβαση στη μόρφωση, κάποια ίσως και καθόλου. Σϋμφωνα με τη UNICEF μόνο το 30% των φτωχότερων χωρών είναι σε θέση να παρέχει ψηφιακά μαθήματα.

Επιπλέον ο αυξημένος χρόνος χρήσης του Διαδικτύου δημιουργεί προϋποθέσεις για έκθεση των παιδιών σε εκφοβισμό, ανεπιθύμητες επαφές με ενήλικους, χειραγώγηση της ιδιωτικότητάς τους.

Τέλος, οι εντάσεις που δημιουργούνται μεταξύ των μελών ενός νοικοκυριού λόγω της παρατεταμένης παραμονής στο σπίτι, αυξάνουν τις πιθανότητες ενδοοικογενειακής βίας με τα παιδιά σαν θύματα ή θεατές.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα