ΑΘΗΝΑ
16:37
|
02.05.2024

Η Γερμανίδα καγκελάριος ‘Αγγελα Μέρκελ δήλωσε ότι μακροπρόθεσμα η Γερμανία δεν μπορεί να ευημερεί, εάν δεν είναι ισχυρή και η Ευρώπη, απορρίπτοντας έτσι τον ισχυρισμό […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Γερμανίδα καγκελάριος ‘Αγγελα Μέρκελ δήλωσε ότι μακροπρόθεσμα η Γερμανία δεν μπορεί να ευημερεί, εάν δεν είναι ισχυρή και η Ευρώπη, απορρίπτοντας έτσι τον ισχυρισμό ότι η Γερμανία δεν επιδεικνύει αρκετή αλληλεγγύη προς τους ευρωπαίους εταίρους της που πλήττονται ιδιαίτερα από τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (dpa), η κα Μέρκελ δήλωσε κατά την τηλε-συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) ότι πολλές ευρωπαϊκές χώρες ανησυχούν για το ενδεχόμενο μετά την κρίση να προκύψει μια κυρίαρχη Γερμανία και οι άλλοι να μην μπορούν να αντεπεξέλθουν οικονομικά. Η καγκελάριος απέδωσε αυτές τις ανησυχίες σε από λαϊκιστές κυρίως στην Ιταλία και στην Ισπανία που τις υποκινούν, και τόνισε ότι η Γερμανία θέλει να δείξει έμπρακτα την αλληλεγγύη της. Ανέφερε ακόμη ότι το πακέτο βοήθειας των 500 δισεκατομμυρίων από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα έχει τεθεί σε εφαρμογή έως την 1η Ιουνίου.

Η κυρία Μέρκελ επίσης αναφέρθηκε στην αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει στην Γερμανία σχετικά με την άρση των περιορισμών της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας, και υπογράμμισε ότι “πρέπει να βρεθεί η σωστή ισορροπία” προστασίας και χαλάρωσης των μέτρων και ζήτησε εγκράτεια και συγκέντρωση, προκειμένου να μην υπάρξει υπερβολική χαλάρωση, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε αύξηση των κρουσμάτων. Εξήγησε μάλιστα ότι χθες εκφράστηκε ιδιαίτερα επικριτικά, διότι διαπίστωσε ανυπομονησία σε ό,τι αφορά την ταχύτητα άρσης των περιορισμών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα