ΑΘΗΝΑ
21:18
|
19.04.2024

Η αστυνομία της Νέας Υόρκης κατέσχεσε το drone ενός φωτογράφου που κατέγραφε τις μαζικές ταφές θυμάτων του κορονοϊού στο νησί Χαρτ. Το περιστατικό συνέβη την […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η αστυνομία της Νέας Υόρκης κατέσχεσε το drone ενός φωτογράφου που κατέγραφε τις μαζικές ταφές θυμάτων του κορονοϊού στο νησί Χαρτ.

Το περιστατικό συνέβη την Τετάρτη 15 Απριλίου και το drone χειριζόταν ο Τζορτζ Στάινμετζ, φωτογράφος που έχει εργαστεί για το National Geographic και το New York Times Magazine.

Ο Στάινμετζ, κάτοχος άδειας πτήσης drone από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, βρισκόταν σε ένα υπαίθριο πάρκινγκ απέναντι από το νησί Χαρτ. Λίγα λεπτά αφότου είχε σηκωθεί το drone, τον πλησίασαν αστυνομικοί με πολιτικά και τον διέταξαν να φέρει πίσω το drone. Εκτός από το drone επιχείρησαν να κατασχέσουν και το κινητό του, στο οποίο ήταν αποθηκευμένες όσες φωτογραφίες είχε προλάβει να τραβήξει.

Οι αστυνομικοί επικαλέστηκαν ένα νόμο του 1948, σύμφωνα με τον οποίο στην πόλη της Νέας Υόρκης η απογείωση και προσγείωση αεροσκαφών επιτρέπεται να γίνεται μόνο σε αεροδρόμια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα