ΑΘΗΝΑ
21:03
|
26.06.2024
Σταδιακά θα γίνει το άνοιγμα των σχολείων με προτεραιότητα στους μαθητές της Γ΄ λυκείου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σταδιακά θα γίνει το άνοιγμα των σχολείων με προτεραιότητα στους μαθητές της Γ΄λυκείου, ενώ στόχος της κυβέρνησης είναι οι Πανελλαδικές εξετάσεις να ολοκοληρωθούν στα μέσα Ιουλίου, δήλωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. 

 “Θα περιμένουμε την ανάλυση των δεδομένων και θα ακούσουμε τους ειδικούς. Αυτοί θα μας κατευθυνθούν και για το άνοιγμα των σχολείων”, σημείωσε  η υπουργός Παιδείας.

Το σενάριο που επικρατεί είναι το σταδιακό άνοιγμα των σχολείων, με  προτεραιότητα στους μαθητές της Γ΄ λυκείου, για τους οποίους έχει ανακοινωθεί η μείωση της εξεταστέας ύλης. Το σχέδιο του υπουργείου προβλέπει επιστροφή των μαθητών, σε διαφορετικές ημερομηνίες αφενός, για να μην υπάρξει συνωστισμός και αφετέρου, για να μπορούν να τηρούνται οι κανόνες υγιεινής.

Τα μαθήματα μελετάται να ξεκινήσουν στις 11- 18  Μαΐου, ενώ σχεδιάζεται τα τμήματα να έχουν λιγότερους από 10 μαθητές. Η διδασκαλία για τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα θα ολοκληρωθεί, έως τις 15 Ιουνίου.

Για να επιτευχθεί αυτό, θα χρησιμοποιηθούν όλες οι τάξεις των σχολείων, ενώ για την επιτήρηση θα πάρουν μέρος πολλοί εκπαιδευτικοί αναπληρωτές και αν χρειασθεί θα χρησιμοποιηθούν και δάσκαλοι. 

Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα σχολεία παραμένουν κλειστά έως τις 10 Μαΐου οπότε και θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.

Για τα πανεπιστήμια, η υπουργός υπογράμμισε ότι δεν θα χαθεί το ακαδημαϊκό εξάμηνο, καθώς το 96% των προπτυχιακών μαθημάτων γίνονται εξ αποστάσεως. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι ελεύθερος

Συμφώνησε να παραδεχτεί την ενοχή του για την κατηγορία τής κατασκοπείας και θα επιστρέψει στην Αυστραλία μετά από την πολύχρονη καταδίωξη που υπέστη.
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα