ΑΘΗΝΑ
10:11
|
22.05.2022
Η ερευνητική ομάδα του πανεπιστημίου της Οξφόρδης μπαίνει στο στάδιο των δοκιμών σε ανθρώπους την Πέμπτη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου, Ματ Χάνκοκ, την Πέμπτη (23/04) ξεκινούν οι δοκιμές σε ανθρώπους ενός ακόμα πιθανού εμβολίου για τον κορονοϊό.

Πρόκειται για το εμβόλιο το οποίο αναπτύσσει ερευνητική ομάδα του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, στην οποία διατέθηκαν 20 εκατομμύρια λίρες για την επιτάχυνση των δοκιμών σε ανθρώπους. Όπως εξήγησε ο Χάνκοκ, υπό κανονικές συνθήκες θα απαιτούνταν χρόνια μέχρι να φτάσει ένα τέτοιο πρότζεκτ στη φάση της δοκιμής σε ανθρώπους.

Άλλα 22 εκατομμύρια λίρες διατίθενται στο Imperial College του Λονδίνου, προκειμένου να υποστηριχθεί η δεύτερη φάση των δοκιμών για εμβόλιο, ενώ όπως είπε η κυβέρνηση επενδύει και στις δυνατότητες παραγωγής (των εμβολίων) ώστε εάν υπάρξει πρόοδος να κατασκευαστούν άμεσα σε μεγάλη κλίμακα.

Σχολιάζοντας τα δεδομένα που παρουσίασε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία (ONS), τα οποία δείχνουν 40% περισσότερους θανάτους, έξω από τα νοσοκομεία – δηλαδή πολύ περισσότεροι από το 10% που ανέφερε στη ενημέρωσή της η ιατρική υπεύθυνη της υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας, Ιβόν Ντόιλ – ο Μάτ Χάνκοκ δήλωσε ότι το 40% δεν είναι σωστός αριθμός, όπως φαίνεται και από τις διαφάνειες δεδομένων που παρουσίασε η κυβέρνηση.    

Ο αναπληρωτής επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος για την Αγγλία, καθηγητής Τζόναθαν Βαν Ταμ, δήλωσε με βάση τα ιατρικά δεδομένα, ότι τα περιστατικά στα νοσοκομεία του Λονδίνου κορυφώθηκαν πιθανώς γύρω στις 10 Απριλίου, και έκτοτε σημειώνουν πτώση, ωστόσο σε άλλες περιοχές φαίνονται να είναι σταθερά. Επεσήμανε ακόμη ότι ο αριθμός διαγνώσεων παραμένει υψηλός, χωρίς να διαφαίνεται κάποια μεγάλη στροφή σε αυτό το σημείο, αντίθετα η κατάσταση εξακολουθεί να είναι επικίνδυνη.  

Οι νέοι θάνατοι που καταγράφηκαν σε νοσοκομεία σε όλη τη Βρετανία το τελευταίο 24ωρο έφτασαν τους 823, και ο συνολικός αριθμός τους ανέρχεται σε 17.337, σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα