ΑΘΗΝΑ
13:41
|
27.05.2024
Η δημοφιλής ψηφιακή πλατφόρμα διανομής ψυχαγωγικού περιεχομένου ανακοίνωσε 16 εκ. νέους συνδρομητές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η πανδημία του κορονοϊού που έκλεισε περισσότερους από ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους στα σπίτια τους, δημιούργησε μια ιδανική συγκυρία για το Netflix, που απέκτησε 16.000.000 νέους συνδροητές κατά το πρώτο τρίμηνο του 2020.

Η αρχική πρόβλεψη για το συγκεκριμένο διάστημα εκτιούσε αύξηση των συνδρομητών κατά 7.000.000.

Συνολικά πλέον και σε ολόκληρο τον κόσμο, η ψηφιακή πλατφόρμα διανομής ψηφιακού περιεχομένου απευθύνεται σε 183 εκατομμύρια συνδρομητές, με τον αριθμό των νέων συνδρομών να διπλασιάζεται σε σχέση με τις αντίστοιχες της προηγούμενης χρονιάς.

Το μεγαλύτερο μέρος των νέων συνδρομητών, περίπου 4,4 εκατομμύρια, προήλθε από την Ευρώπη, ενώ 2,3 εκατομμύρια από ΗΠΑ και Καναδά. Τα έσοδα του πρώτου τριμήνου του 2020 έφθασαν τα 5,76 δισεκατομμύρια δολάρια (αυξημένα κατά 27% σε σχέση με το περυσινό πρώτο τρίμηνο), ενώ τα κέρδη του Netflix σχεδόν διπλασιάσθηκαν στα 709 εκατομμύρια δολάρια, από 344 εκατ. δολάρια την αντίστοιχη περίοδο του 2019.

Το Netflix εκτιμά ότι θα προσθέσει άλλους 7,5 εκατομμύρια συνδρομητές μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2020 κι έχει ήδη προχωρήσει στην πρόσληψη 2.000 νέων εργαζομένων προκειμένου να αντεπεξέλθει στην αυξημένη διεθνή ζήτηση.

Όλα αυτά, τη στιγμή που έχουν ‘παγώσει’ σχεδόν όλες οι παραγωγές του ανά τον κόσμο, ενώ όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, ο προγραμματισμός ορισμένων νέων ταινιών και σειρών θα καθυστερήσει κατά περίπου ένα τρίμηνο.

Το νέο περιεχόμενο που πρόκειται να προβληθεί μέσα στη χρονιά, πάντως, είχε σε μεγάλο βαθμό ήδη κινηματογραφηθεί πριν την κρίση του κορονοϊού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα