ΑΘΗΝΑ
00:02
|
02.05.2024
15.000 προστατευτικές μάσκες θα διανεμηθούν στα ΚΥΤ του Ανατολικού Αιγαίου. 5.000 θα διατεθούν στο Κρανίδι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για δεύτερη συνεχόμενη μέρα, η Κίνα δεν καταγράφει κανέναν νέο θάνατο από Covid-19, όπως ανακοίνωσε η Εθνική Επιτροπή Υγείας της χώρας.

Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα του υπουργείου Υγείας, ως τα μεσάνυχτα της Τρίτης καταγράφηκαν 30 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό στην ηπειρωτική Κίνα, 23 από τα οποία ήταν “εισαγόμενα”, δηλαδή αφορούν σε ταξιδιώτες που έφθασαν μολυσμένοι από το εξωτερικό.

Ο αριθμός των κρουσμάτων είναι υψηλότερος κατά 11 κρούσματα από εκείνον της προηγουμένης. Παράλληλα, εντοπίστηκαν 42 ασυμπτωματικοί φορείς κορονοϊού, από τους 37 της προηγουμένης, ενώ 28 ασθενείς έλαβαν εξιτήρια από τα νοσοκομεία της χώρας.

Μέχρι τα μεσάνυχτα της Τρίτης στην Κίνα καταγράφονταν 4.632 θάνατοι  επί συνόλου 82.788 κρουσμάτων μόλυνσης από την φονική πνευμονική νόσο, ενώ 77.151 ασθενείς έχουν ιαθεί.

Σε σημερινή τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Αναπληρωτής Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, με την Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Αθήνα, κα Τσανγκ Τσιγιουέ, οριστικοποιήθηκε η πρωτοβουλία της Κίνας να προχωρήσει σε δωρεά 20.000 προστατευτικών μασκών για τα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Σύμφωνα με τον κ. Κουμουτσάκο οι 5.000 εξ αυτών θα διατεθούν άμεσα στη δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι, λόγω του υψηλού επιδημιολογικού φορτίου της περιοχής.  Η παράδοση του υλικού θα γίνει σήμερα (22 Απριλίου) το μεσημέρι στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου παρουσία της κας Τσιγιουέ.


Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα