ΑΘΗΝΑ
16:37
|
21.05.2024
Το ντοκιμαντέρ σηματοδοτεί την 50ή επέτειο της Ημέρας της Γης και προβάλλεται δωρεάν στο YouTube.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

O Μάικλ Μουρ κυκλοφόρησε ένα νέο ντοκιμαντέρ για την κλιματική αλλαγή από τον σκηνοθέτη Τζεφ Γκιμπς, το οποίο μπορούμε να το παρακολουθούμε δωρεάν στο YouTube για τις επόμενες 30 ημέρες.

Ο Μουρ είναι ο παραγωγός του ‘Planet of the Humans’ που, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Traverse Film Festival, ενώ η δωρεάν προβολή του σηματοδοτεί την 50ή επέτειο της Ημέρας της Γης, που γιορτάζεται σημέρα.

Η ταινία δεν επικεντρώνεται μόνο στις καταστροφικές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, αλλά ασκεί κριτική στους τρόπους με τους οποίους το περιβαλλοντικό κίνημα έχει χάσει τη μάχη μέσω των καταστροφικών επιλογών του, συμπεριλαμβανομένης της πεποίθησης ότι τα φωτοβολταϊκά και οι ανεμογεννήτριες θα μας έσωζαν…

“Το ντοκiμαντέρ αποκαλύπτει την αλήθεια για το πώς έχουμε αφεθεί να παρασυρθούμε στον αγώνα για τη σωτηρία του πλανήτη, σε σημείο που αν δεν αντιστρέψουμε την πορεία αυτή τη στιγμή, τραγικά γεγονότα όπως η τρέχουσα πανδημία θα γίνουν πολυάριθμα, καταστροφικά και ανυπέρβλητα. Το φιλμ αποδεικνύει ότι έχουμε την εξυπνάδα και τη βούληση να μην επιτρέψουμε να συμβεί κάτι τέτοιο – υπό τον όρο ότι θα ξεκινήσουμε αμέσως μια νέα περιβαλλοντική εξέγερση” διευκρινίζει ο Μουρ.

Η κυκλοφορία του ‘Πλανήτη των Ανθρώπων’ ήταν προγραμματισμένη για αργότερα φέτος, αλλά οι Μουρ και Γκιμπς δήλωσαν ότι επέλεξαν να το κυκλοφορήσουν τώρα, εν μέσω πανδημίας COVID-19, ευελπιστώντας ότι θα προβληματίσει σχετικά με τον “ρόλο των ανθρώπων και τις συνέπειες της συμπεριφορά τους στο εύθραυστο οικοσύστημα μας”.

Οι Μουρ και Γκιμπς θα πραγματοποίησαν επίσης δύο livestream συνεδρίες την Τρίτη 21 Απριλίου, στις 8 μ.μ. (ET) και στις 8 μ.μ. (PT), στο YouTube και στο Facebook Live αντίστοιχα.

“Έχουμε αγνοήσει τις προειδοποιήσεις και αντ ‘αυτού όλοι οι αποκαλούμενοι ηγέτες μας έχουν απομακρύνει από τις πραγματικές λύσεις που θα μπορούσαν να μας σώσουν”, τόνισε ο Μουρ σε δήλωσή του.

Το ‘Planet of the Humans’ σηματοδοτεί το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Γκιμπς, αν και είναι παλιός συνεργάτης του Μουρ καθώς συμμετείχε στις παραγωγές των ‘Bowling for Columbine’ και ‘Fahrenheit 9/11’. Η τελευταία σκηνοθετική προσπάθεια του Μουρ ήταν το ‘Fahrenheit 11/9’ το 2018 -ημερομηνία ανακύρηξης του Τραμπ σε ηγέτη των ΗΠΑ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα