ΑΘΗΝΑ
04:47
|
27.04.2024

Ο κορονοϊός έχει πλήξει τους Ινδιάνους Νάβαχο δυσανάλογα σε σχέση με τον γενικό πληθυσμό. Έχουν περισσότερους νεκρούς από 13 Πολιτείες και περισσότερα κρούσματα από οχτώ. […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο κορονοϊός έχει πλήξει τους Ινδιάνους Νάβαχο δυσανάλογα σε σχέση με τον γενικό πληθυσμό. Έχουν περισσότερους νεκρούς από 13 Πολιτείες και περισσότερα κρούσματα από οχτώ.

Την Δευτέρα 20 Μαρτίου τα κρούσματα ανέρχονταν σε 1.197 και οι θάνατοι σε 44, ενώ ο ρυθμός μόλυνσης είναι ο μεγαλύτερος στις ΗΠΑ, μετά από τη Νέα Τόρκη και το Νιου Τζέρσεϊ.

Οι Νάβαχο αριθμούν 175.000 ψυχές και ζουν σε μια έκταση 70.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων που εκτείνεται στην Αριζόνα, τη Γιούτα και το Νέο Μεξικό. Για την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη υπάρχουν μόνο 12 κέντρα υγείας.

Αν και το προσωπικό διαθέτει προς το παρόν τα απαραίτητα εφόδια, δεν υπάρχει στελέχωση σε κρίσιμες ειδικότητες με αποτέλεσμα οι βαριά νοσούντες να μεταφέρονται αλλού.

Πολλοί Νάβαχο πάσχουν από χρόνια νοσήματα όπως διαβήτη, παχυσαρκία και καρδιοπάθειες ενώ αγαθά που θεωρούνται αυτονόητα, όπως το τρεχούμενο νερό, είναι σπάνια. Έτσι απλές συμβουλές που προστατεύουν από τον κορονοϊό, όπως το συχνό πλύσιμο των χεριων, είναι ανεφάρμοστες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα