ΑΘΗΝΑ
04:19
|
18.05.2024
Ιχνηλατήθηκαν τα 150 θετικά κρούσματα και ελήφθησαν 177 νέα δείγματα από δυνητικές επαφές των φορέων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με την ιχνηλάτιση των 150 κρουσμάτων στη δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι και τη λήψη επιπλέον 177 νέων δειγμάτων ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του υπηρεσιακού σχεδίου για την αναχαίτιση του κορωνοϊού, στην περιοχή.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, αποχωρώντας σήμερα από την περιοχή, σε δηλώσεις του ανέφερε ότι τα κλιμάκια της γενικής γραμματείας της Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ, σε συνεργασία με τους τοπικούς παράγοντες εργάστηκαν όλη τη νύχτα πάνω στην ιχνηλάτιση των κρουσμάτων που εντοπίστηκαν στη δομή μεταναστών, ενώ παράλληλα ελήφθησαν 177 επιπλέον δείγματα από δυνητικές επαφές των ατόμων που βρέθηκαν θετικά στον ιό.

“Κάναμε σκληρή δουλειά με την ιχνηλάτηση όλο το βράδυ. Φεύγουμε με 177 δειγματα που αφορούν σε επαφές δυνητικές είτε high είτε low risk” σημείωσε ο υφυπουργός.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Χαρδαλιά, “αύριο θα έχουμε την πλήρη εικόνα από τα 177 νέα δείγματα που ελήφθησαν”.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας διαβεβαίωσε ότι έχει εξασφαλιστεί η υγειονομική περίθαλψη και η τροφοδοσία της δομής και της ευρύτερης περιοχής.

Η δομή μεταναστών στο Κρανίδι βρίσκεται σε καραντίνα από την Μεγάλη Πέμπτη, αλλά πλέον τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας έχουν επεκταθεί σε ολόκληρο τον Δήμο Ερμιονίδας. Τα περιοριστικά μέτρα που είναι σε ισχύ, προβλέπουν την απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 8 το βράδυ μέχρι τις 8 το πρωί, ενώ αναστέλλεται η δυνατότητα κατ’ εξαίρεση μετακίνησης για τις περιπτώσεις Β4, Β5 και Β6, όπως επίσης και η λειτουργία λαϊκών και κάθε είδους υπαίθριου εμπορίου στην περιοχή.

Στο Κρανίδι χθες σήμανε συναγερμός όταν από τα 497 δείγματα που ελήφθησαν από τη δομή μεταναστών, 150 βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό. Τα 148 κρούσματα αφορούν στους διαμένοντες μετανάστες της δομής, οι οποίοι είναι όλοι ασυμπτωματικοί. Μια ημέρα νωρίτερα διαγνώστηκε θετική στον κορονοϊό 28χρονη έγκυος, η οποία διαμένει στη δομή μεταναστών στο Κρανίδι.

Στην περιοχή παραμένουν κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, ενώ, εφόσον κριθεί απαραίτητο, θα διενεργηθούν περισσότεροι δειγματοληπτικοί έλεγχοι.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα