ΑΘΗΝΑ
04:37
|
26.06.2024
Αρνητικά και τα 177 δείγματα πολιτών από το Κρανίδι που αφορούσαν σε δυνητικές επαφές υψηλού ή χαμηλού ρίσκου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αρνητικά είναι και τα 177 δείγματα που ελήφθησαν από τους πολίτες στο Κρανίδι τα οποία αφορούσαν σε δυνητικές επαφές υψηλού ή χαμηλού ρίσκου.

Σε τεστ είχαν υποβληθεί εργαζόμενοι σε τοπικές επιχειρήσεις και τράπεζες, αστυνομικοί και άλλοι κάτοικοι της περιοχής καθώς και κάθε δυνητική επαφή “high και low risk” όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, μετά την ιχνηλάτηση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης.

Στο Κρανίδι είχε σημάνει συναγερμός όταν από τα 497 δείγματα που ελήφθησαν από τη δομή μεταναστών, 150 βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό. Τα 148 κρούσματα αφορούν στους διαμένοντες μετανάστες της δομής. Νωρίτερα είχε διαγνωσθεί θετική στον κορονοϊό 28χρονη έγκυος, η οποία διαμένει στη δομή μεταναστών στο Κρανίδι.

Το γεγονός των 177 αρνητικών κρουσμάτων προκαλεί ανακούφιση στις αρχές, καθώς ο δήμος Ερμιονίδας βρίσκεται σε καραντίνα από την Μεγάλη Πέμπτη. Τα περιοριστικά μέτρα που είναι σε ισχύ, προβλέπουν την απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 8 το βράδυ μέχρι τις 8 το πρωί, ενώ αναστέλλεται η δυνατότητα κατ’ εξαίρεση μετακίνησης για τις περιπτώσεις Β4, Β5 και Β6, όπως επίσης και η λειτουργία λαϊκών και κάθε είδους υπαίθριου εμπορίου στην περιοχή.

Εν τω μεταξύ, στο νοσοκομείο Παίδων της Αθήνας μεταφέρθηκαν δύο μικρά παιδιά από τη δομή, τα οποία έχουν διαγνωσθεί με κορονοϊό. Την ίδια στιγμή οι γιατροί στο νοσοκομείο του Ρίου παρακολουθούν την εξέλιξη της κατάστασης της υγείας του 19χρονου Σομαλού που νοσηλευέται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης από το μεσημέρι της Τρίτης όταν και μεταφέρθηκε από τη δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι με υψηλό πυρετό. Η πλειονότητα των μεταναστών είναι, μέχρι στιγμής, ασυμπτωματική στον ιό.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι ελεύθερος

Συμφώνησε να παραδεχτεί την ενοχή του για την κατηγορία τής κατασκοπείας και θα επιστρέψει στην Αυστραλία μετά από την πολύχρονη καταδίωξη που υπέστη.
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα