ΑΘΗΝΑ
23:35
|
18.05.2024
Ισχυρό πλήγμα τα vouchers για την κυβέρνηση, παραμένει στον θώκο του ο Βρούτσης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ισχυρό πλήγμα στην αξιοπιστία της δέχθηκε η κυβέρνηση, μετά την κατακραυγή για την αδιαφανή ανάθεση της τηλεκατάρτισης των επιστημόνων σε 7 πλατφόρμες, που θα μοιραζόντουσαν τα 36 εκατ. ευρώ του προγράμματος.

Μπορεί το πρόγραμμα οικονομικής στήριξης των επιστημόνων με τηλεκατάρτιση να καταργήθηκε εσπευσμένα, καθώς οι επιστήμονες θα λάβουν πλέον κανονικά την ενίσχυση των 600 ευρώ για το μήνα Απρίλιο, ο υπουργός εργασίας όμως, παρέμεινε στον θώκο του αποφεύγοντας να αναλάβει την πολιτική ευθύνη.

 Με τη χθεσινή του ανακοίνωση απέδωσε την κατάργηση του προγράμματος που θα στοίχιζε στο κράτος 190 εκατομμύρια ευρώ σε “τυχόν αστοχίες” αποφεύγοντας αναφορές στην ουσία των καταγγελιών των επιστημόνων και της αντιπολίτευσης, που  αφορούσαν στη μεθόδευση της επιλογής των παρόχων της τηλεκατάρτισης.

“Κλειδί για την αναβάθμιση των δεξιοτήτων των καταρτιζομένων και τη δημιουργία προστιθέμενης αξίας στην οικονομία ήταν η διαμόρφωση ενός ποιοτικού περιεχομένου κατάρτισης. Δυστυχώς, το περιεχόμενο, σε πολλά σημεία του, δεν ήταν αυτό που αντιστοιχεί σε ένα τέτοιο πρόγραμμα. Και, βεβαίως, δεν υπηρετεί απόλυτα το σκοπό για τον οποίο αρχικά επελέγη από την κυβέρνηση” σημείωσε στην ανακοίνωσή του ο κ. Βρούτσης, γνωρίζοντας προφανώς πως η περιπέτεια της κυβέρνησης δεν κλείνει εδώ. Οι επιστήμονες θα πρέπει να ενταχθούν κανονικά στο επίδομα των 800 ευρώ, το οποίο θα πρέπει να είναι για ενάμιση μήνα και όχι “600 ευρώ για τον Απρίλιο”, όπως είπε o υπουργός, ενώ παράλληλα θα πρέπει να αποδοθούν ευθύνες πέραν της διορθώσεως της “αστοχίας”.

“Σε κάθε περίπτωση το σκάνδαλο των ‘KΕΚ Βρούτση’ βαραίνει όλη την κυβέρνηση, που έχει ‘Βρούτσηδες’ για να της κάνουν και τη βρώμικη δουλειά. Έστω και τώρα να εξασφαλιστεί ότι οι επιστήμονες θα πάρουν ολόκληρο το επίδομα των 800 ευρώ”, δήλωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας σχετικά με την απόσυρση των προγραμμάτων κατάρτισης.

Από την πλευρά της η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, ανέφερε ότι το κόμμα της αισθάνεται δικαίωση “μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου”, προσθέτοντας ότι για τον κ. Βρούτση υπάρχει μόνο ο δρόμος της παραίτησης.

“Θα περιμένει και άλλες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των ΚΕΚ ο κ. Μητσοτάκης για να στείλει τον κ. Βρούτση σπίτι του και να ακυρώσει αυτό το φιάσκο για τους επιστήμονες;” σημειώνει μεταξύ άλλων σε δελτίο τύπου ο ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι σύμφωνα με δημοσίευμα του Documento “ο σύμβουλος του κ. Βρούτση και της γγ του υπουργείου Εργασίας όχι μόνο έχει συγγενική σχέση με τους ιδιοκτήτες εταιρείας ΚΕΚ, αλλά και συμμετείχε στο παρελθόν σε εταιρείες που διαχειρίζονται τις πλατφόρμες αυτές”.

Το Μαξίμου απάντησε τονίζοντας πως “στο πλαίσιο της αξιολόγησης των κέντρων θα διερευνηθούν και παλιότερα προγράμματα, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και θα εξεταστεί η τιμολόγησή τους”. 

Τέλος επισήμαναν πως “δεν υπάρχει κανένα θέμα” με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα