ΑΘΗΝΑ
19:25
|
26.04.2024
Την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθούν τα μέτρα του σχεδίου μετάβασης,
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την παράταση των περιοριστών μέτρων που ίσχυαν μέχρι τις 27 Απριλίου έως και τις 4 Μαϊου, ανακοίνωσε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι αμέσως μετά στόχος είναι να προχωρήσει η κυβέρνηση στην άρση των περιορισμών κυκλοφορίας και ότι τα μέτρα του σχεδίου μετάβασης θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα.

Αναφερόμενος στο άνοιγμα των σχολείων, τόνισε ότι η κυβέρνηση περιμένει τις εισηγήσεις των ειδικών και υπογράμμισε ότι στόχος είναι να ανοίξουν οι βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Σε ερώτηση για το αν ο κ. Βρούτσης εξακολουθεί να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού μετά την χτεσινή κατάργηση του προγράμματος τηλεκατάρτισης, απάντησε πως “ο κ. Βρούτσης απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού”, ενώ για το ακανθώδες θέμα των voucher σημείωσε ότι “όταν λαμβάνονται τόσο πολλά μέτρα σε τόσο σύντομο χρόνο είναι λογικό να υπάρχουν και αστοχίες. Σημασία έχει οι αστοχίες να διορθώνονται, όπως και έγινε”.

Επίσης, διευκρίνισε ότι τα 600 ευρώ στους επιστήμονες θα καταβληθούν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και πως εξετάζεται αν μπορούν να διατεθούν και ευρωπαϊκοί πόροι.

Ο κ. Πέτσας ξεκίνησε την ενημέρωση αναφερόμενος στη συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και την σε εξέλιξη συνεδρίαση του ΕΛΚ στην οποία μετέχει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

“Οι ηγέτες καλούνται να συζητήσουν την εξεύρεση των κατάλληλων λύσεων στα κοινά προβλήματα που γεννά για την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη μέλη της η πανδημία του κοροναϊού. Ένα από τα βασικά ζητήματα στη σημερινή ημερήσια διάταξη είναι η δημιουργία Ταμείου Ανάκαμψης της ευρωπαϊκής οικονομίας με την αξιοποίηση καινοτόμων χρηματοοικονομικών εργαλείων. Οι θέσεις της χώρας μας είναι γνωστές”, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Εξήγησε ότι οι θέσεις αυτές αναπτύχθηκαν από τον πρωθυπουργό στην κοινή επιστολή των 8 Ευρωπαίων ηγετών προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. “Η πρώτη που αποτελεί και ακρογωνιαίο λίθο του ευρωπαϊκού οικοδομήματος”, σημείωσε, “είναι η θέση αρχής ότι τα κοινά προβλήματα απαιτούν κοινές λύσεις”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα