ΑΘΗΝΑ
22:50
|
18.10.2021
Παραπέμπεται και ο Ατρόμητος, πρόταση για απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο για Μαρινάκη - Σπανό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εισήγηση – βόμβα κατέθεσε το Ερευνητική Τμήμα της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ για τα γεγονότα της 4ης Φεβρουαρίου 2015 στον αγώνα Ολυμπιακού – Ατρόμητου που είχε λήξει 2-1 υπέρ των Ερυθρόλευκων.

Σύμφωνα με το Τμήμα, προτείνεται εφ’ όρου ζωής αποκλεισμός του Βαγγέλη Μαρινάκη, ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού, και του Γιώργου Σπανού, ιδιοκτήτη του Ατρόμητου, από τα γήπεδα, πρόστιμα έως και 3 εκατ. ευρώ και υποβιβασμός των δύο ομάδων.  

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών, το κατηγορητήριο, με το οποίο έχουν παραπεμφθεί 28 άτομα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, αφορά τη σύσταση συμμορίας και αλλοίωση αποτελεσμάτων κατά περίπτωση.  

Πιο συγκεκριμένα, έπειτα από έρευνα διάρκειας έξι μηνών, βάσει του Άρθρου 27 του Κώδικα Δεοντολογίας περί “προκαθορισμού αποτελέσματος αγώνα για στοιχηματικούς λόγους”, το ερευνητικό τμήμα της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ και ειδικά το μέλος της Παναγιώτα Σπανού παραπέμπει τις ΠΑΕ Ολυμπιακός και Ατρόμητος, καθώς και τους Βαγγέλη Μαρινάκη και Γιώργο Σπανό με τις εξής κατηγορίες: Για τις ομάδες, υποβιβασμός στην επόμενη κατηγορία και πρόστιμο που μπορεί να φτάσει τα 3 εκατ. ευρώ, και για τα πρόσωπα, απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο εφ’ όρου ζωής. Οι συγκεκριμένες κατηγορίες είναι οι σοβαρότερες σε όλο το πειθαρχικό δίκαιο.

Πέρα από τους Μαρινάκη και Σπανό, έχουν παραπεμφθεί και οι Γιάννης Αγγελόπουλος (τεχνικός διευθυντής Ατρομήτου), Ρικάρντο Σα Πίντο (πρώην προπονητής Ατρομήτου), Γιώργος Σαρρής (πρώην πρόεδρος ΕΠΟ), Αριστείδης Σταθόπουλος (πρώην αντιπρόεδρος ΕΠΟ), Γιάννης Παπακωνσταντίνου (πρώην αναπληρωτής πρόεδρος ΕΠΟ), Νίκος Προύντζος (πρώην μέλος Δ.Σ. ΕΠΟ), Θόδωρος Κουρίδης (πρώην νομικός σύμβουλος ΕΠΟ), Γιώργος Δούρος (πρώην μέλος ΚΕΔ), Θανάσης Μπριάκος (πρώην μέλος ΚΕΔ), Ηλίας Σπάθας (πρώην διαιτητής), Αλέξανδρος Δημητρόπουλος (πρώην διαιτητής), Κωνσταντίνος Ιωαννίδης (πρώην διαιτητής), Απόστολος Αμπάρκιολης (πρώην διαιτητής).

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα