ΑΘΗΝΑ
07:30
|
04.10.2023
Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται για το νέο πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το πρώτο εκπαιδευτικό συλλαλητήριο από την ημέρα επιβολής των έκτακτων μέτρων λόγω του κορονοϊού πραγματοποιείται σήμερα έξω από τη Βουλή.  

Η συντονιστική επιτροπή μαθητών Αθήνας καλεί τους μαθητές σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή μαζί με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, μετά και την αντίδραση από τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες για το πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία.  

Σύμφωνα με ανακοίνωση οι μαθητές, επισημαίνοντας ότι θα τηρηθούν οι κανόνες με τις αποστάσεις ασφαλείας κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου, ζητούν από την κυβέρνηση “να μην καταθέσει το νομοσχέδιο, να ανακοινώσει ημερομηνία για τις πανελλαδικές εξετάσεις και επίσης να ανακοινώσει ότι δεν θα δοθούν προαγωγικές εξετάσεις στις υπόλοιπες τάξεις Γυμνάσιου, Λυκείου και ΕΠΑ”.  

Οι μαθητές ζητούν, ακόμα, “η κυβέρνηση να πάρει μέτρα, για να έχουν όλα τα παιδιά πρόσβαση στη σύγχρονη τηλεκπαιδευση και να ανακοινώσει το ποσοστό εισαγωγής 10% των ΕΠΑΛιτων στην Τριτοβάθμια”.  

Παράλληλες δράσεις θα υπάρξουν και στη Θεσσαλονίκη, όπου αναμένεται να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Μακεδονίας – Θράκης, με αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου.  

Υπενθυμίζεται ότι το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση έως τις 6 Μαΐου και μεταξύ άλλων προβλέπει την αναγραφή της ‘διαγωγής’ των μαθητών στα απολυτήρια, ενώ αυξάνονται τα γραπτώς εξεταζόμενα μαθήματα σε γυμνάσιο και λύκειο, καθώς και η βάση από 9,5 σε 10 για την προαγωγή σε τάξη ή την απόλυση.  

Το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας περιλαμβάνει διατάξεις για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.  

Κλειστοί οι σταθμοί του Μετρό στο Σύνταγμα και τον Ευαγγελισμό

Με εντολή της ΕΛΑΣ έκλεισαν λίγο μετά τις 11:00 οι σταθμοί Σύνταγμα και Ευαγγελισμός του Μετρό ενόψει του προγραμματισμένου συλλαλητηρίου από εκπαιδευτικές ενώσεις και συλλόγους στη Βουλή.   Σ

ύμφωνα με ενημέρωση της ΣΤΑΣΥ, οι συρμοί θα διέρχονται από τους σταθμούς αυτούς χωρίς στάση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα