ΑΘΗΝΑ
02:43
|
25.04.2024
3 νεκροί, 37 θετικοί στον κορονοϊό, 17 ασθενείς με κορονοϊό διακομίστηκαν σε νοσοκομεία αναφοράς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σύμφωνα με τον Σωτήρη Τσιόδρα που επισκέφτηκε νωρίτερα την κλινική “Ταξιάρχαι” από τους 226 ασθενείς και εργαζόμενους στην κλινική, οι 37 βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό, εκ των οποίων οι 17 είναι εργαζόμενοι που έχουν τεθεί σε καραντίνα στα σπίτια τους. 

Οι 17 ασθενείς που βρέθηκαν θετικοί στον ιό διακομίστηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ σε νοσοκομεία αναφοράς. Τρεις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην κλινική ενώ οι ασθενείς που δεν είναι θετικοί στον ιό παρακολουθούνται και έχουν λάβει χημειοπροφύλαξη.  

“Είναι σημαντική επιδημία σε ένα χώρο αυξημένου κινδύνου. Έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα, είμαστε κοντά τους για να σταματήσει το κακό”, δήλωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας που επισκέφτηκε νωρίτερα την κλινική.

Η κλινική έχει κληθεί μετά από εντολή του προϊστάμενου της Εισαγγελίας Βαγγέλη Ιωαννίδη, να διαβιβάσει στον Εισαγγελέα Νίκο Αντωναράκο όλους τους φακέλους των ασθενών, κατά το επίμαχο χρονικό διάστημα, προκειμένου να διερευνηθεί εάν προκύπτουν ποινικές ευθύνες, σε βαθμό κακουργήματος και να διακριβωθεί αν τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα εξειδικευμένα μέτρα για την προστασία νοσηλευτικού προσωπικού και νοσηλευομένων από την διασπορά του ιού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα