ΑΘΗΝΑ
15:59
|
20.04.2024
Την κλινική επισκέφτηκε το μεσημέρι ο Σωτήρης Τσιόδρας. Σε εκκένωσή της προχωρούν οι αρχές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε εκκένωση της κλινικής “Ταξιάρχαι” προχωρούν οι αρχές μετά τα 28 κρούσματα κορωνοϊού και τον θάνατο τριών ασθενών που σημειώθηκαν στη δομή υγείας του Περιστερίου.

Στην κλινική έσπευσε, το μεσημέρι της Παρασκευής, ο Σωτήρης Τσιόδρας προκειμένου να εκτιμήσει την κρισιμότητα της κατάστασης.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, τουλαχιστον έξι νεφροπαθείς ασθενείς με κορονοϊό από την κλινική “Ταξιάρχαι” έχουν διακομιστεί με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ.

Ο διοικητικός διευθυντής της κλινικής κ. Κοκκινάκης επιβεβαίωσε στον realfm 97,8 ότι η κλινική είναι απενεργοποιημένη και ότι δεν λειτουργεί κανένα τμήμα, πλην του τεχνητού νεφρού στο οποίο δεν βρέθηκε κανένα κρούσμα covid-19.

Από τους 226 ασθενείς και εργαζόμενους στην ιδιωτική κλινική στο Περιστέρι, οι 37 βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, εκ των οποίων οι 17 είναι εργαζόμενοι, οι οποίοι βρίσκονται σε καραντίνα στο σπίτι τους. 

“Είναι δύο τα τμήματα του τεχνητού νεφρού, το ένα στο οποίο συνέβησαν όλα αυτά και ένα δεύτερο που είναι πεντακάθαρο, είναι ξεχωριστό, μπαίνεις από άλλη είσοδο και αυτό λειτουργεί” σημείωσε ο διευθυντής της κλινικής.

Να σημειώσουμε ότι η κλινική “Ταξιάρχαι” εξακολοθούσε να λειτουργεί και μετά την Τετάρτη, ενώ ο ΕΟΔΥ είχε ξεκίνησει να λαμβάνει δείγματα από τους ασθενείς και το προσωπικό της δομής.

Αναμένεται και η εξέλιξη της κατεπείγουσας προκαταρκτικής έρευνας -τόσο για την κλινική “Ταξιάρχαι” στο Περιστέρι, όσο για τη δομή υγείας “Κασταλία” στο Ελληνικό- την οποία διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Αθηνών, Βαγγέλης Ιωάννιδης προκειμένου να διερευνηθεί εάν υπήρξε παραβίαση των μέτρων πρόληψης για την διάδοση ασθενειών που προβλέπονται στο άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα.


Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα