ΑΘΗΝΑ
09:26
|
26.04.2024
Η σύστασή της εγκρίθηκε από τη Βουλή των αντιπροσώπων, με στόχο τη διευρεύνηση των χειρισμών της κυβέρνησης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ (την ελέγχουν οι Δημοκρατικοί) ενέκρινε τη συγκρότηση ειδικής εξεταστικής επιτροπής, η οποία θα διερευνήσει την αντίδραση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης στην πανδημία.

Έπειτα από την ψηφοφορία, στην οποία οι Ρεπουμπλικανοί καταψήφισαν το μέτρο, η Βουλή ενέκρινε τη συγκρότηση της επιτροπής, η οποία θα έχει διευρυμένες εξουσίες. Ο ρόλος της είναι να διερευνήσει το πώς δαπανώνται τα ομοσπονδιακά κονδύλια, αλλά και να αξιολογήσει την ετοιμότητα της χώρας και της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ.

Η επιτροπή, μάλιστα, θα είναι σε θέση να εκδίδει κλητεύσεις στην πορεία της έρευνάς της.

Όλα αυτά την ώρα που οι νεκροί λόγω της Covid-19 στη χώφρα ανέρχονται τους 49.759. Μόνο το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 3.176 θάνατοι, ένας από τους βαρύτερους ημερήσιους απολογισμούς από τη μέρα που ξέσπασε η πανδημία.

Σε ό,τι αφορά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα, καταγράφηκαν 26.971 επιπλέον και το σύνολό τους στις ΗΠΑ φτάνει σε 866.646. Στη χώρα έχουν γίνει σχεδόν 4,7 εκατομμύρια διαγνωστικές εξετάσεις, αλλά ο αριθμός τους δεν θεωρείται επαρκής, καθώς εκφράζονται φόβοι ότι περισσότεροι άνθρωποι έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό.  

Παρόλα αυτά, αρκετές πολιτείες, όπως το Τέξας, το Βερμόντ και η Τζόρτζια κάνουν τα πρώτα βήματα για τη χαλάρωση των μέτρων, επιτρέποντας σε κάποιους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας να επαναλειτουργήσουν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα