ΑΘΗΝΑ
08:57
|
23.09.2023
Τρεις οι νεκροί από την κλινική "Ταξιάρχαι". Ασαφείς οι πληροφορίες για την υγεία του τρόφιμου στην "Κασταλία".
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σύμφωνα με τους τηλεοπτικούς σταθμούς ΣΚΑΪ και OPEN, τρία από τα θύματα κορονονοϊού που ανακοινώθηκαν χθες, προέρχονται από την κλινική “Ταξιάρχαι”, ενώ συγκεχυμένες εξακολουθούν να είναι οι πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας του τρόφιμου της νευροψυχιατρικής κλινικής “Κασταλία”, αφού αργά το βράδυ της Πέμπτης αναφέρθηκε στον ΣΚΑΙ ότι ο ασθενής είναι εν ζωή.

Τα κρούσματα κορωνοϊού στην κλινική του Περιστερίου είναι 28, εκ των οποίων 11 είναι εργαζόμενοι, 13 τρόφιμοι, και 4 είναι οι νεφροπαθείς ασθενείς που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση βάσει των οποίων σήμανε και ο συναγερμός.

Ο διευθυντής της κλινικής “Ταξιάρχαι”, δήλωσε στον ΣΚΑΪ, πως όλα τα κρούσματα προέρχονται από το τμήμα αιμοκαθάρσεων, το οποίο και θεωρεί εστία της μετάδοσης του ιού. “Όσοι είναι θετικοί στον κορωνοϊό, προφανώς κάνανε μαζί αιμοκάθαρση” εκτίμησε ο κ. Κοκκινάκης.

Αναφορικά με την κλινική “Κασταλία”, αναμένονται τα αποτελέσματα. Σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, τα 92 δείγματα που ελήφθησαν από τους 170 εργαζομένους ήταν όλα αρνητικά, ενώ εκτιμάται ότι ο ιός μεταδόθηκε στον τρόφιμο της δομής που ασθένησε μέσω κάποιου μέλους του προσωπικού.

Αναμένεται και η εξέλιξη της κατεπείγουσας προκαταρκτικής έρευνας -τόσο για την κλινική “Ταξιάρχαι” στο Περιστέρι, όσο για τη δομή “Κασταλία” στο Ελληνικό- την οποία διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Αθηνών, Βαγγέλης Ιωάννιδης προκειμένου να διερευνηθεί εάν υπήρξε παραβίαση των μέτρων πρόληψης για την διάδοση ασθενειών που προβλέπονται στο άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα.

Να σημειώσουμε ότι η κλινική “Ταξιάρχαι” εξακολοθούσε να λειτουργεί και μετά την Τετάρτη, ενώ ο ΕΟΔΥ είχε ξεκίνησει να λαμβάνει δείγματα από τους ασθενείς και το προσωπικό της δομής.Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Ξηλώθηκε» η εκπρόσωπος του ουκρανικού στρατού που εξήγγειλε «κυνήγι προπαγανδιστών»

Η Αμερικανίδα εκπρόσωπος των ουκρανικών Δυνάμεων Εδαφικής Άμυνας παύθηκε μία βδομάδα μετά την ανάρτηση του επίμαχου βίντεο. Της παύσης της προηγήθηκαν ερωτήσεις Αμερικανού Γερουσιαστή.
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα