ΑΘΗΝΑ
06:39
|
24.04.2024
Ο Τραμπ πιστεύει ότι επρόκειτο για μια εσφαλμένη πληροφορία του CNN.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Πέμπτη, ότι οι πληροφορίες του CNN για επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν ήταν “εσφαλμένες”.

“Πιστεύω ότι επρόκειτο για μια λανθασμένη πληροφορία του CNN” είπε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Το CNN, επικαλούμενο ως πηγή αμερικανό αξιωματούχο, είχε μεταδώσει την είδηση ότι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, κινδύνευε σοβαρά μετά από χειρουργική επέμβαση στην οποία υπεβλήθη.

Τα ερωτήματα και οι εικασίες σχετικά με την κατάσταση της υγείας του Βορειοκορεάτη ηγέτη τροφοδοτήθηκαν όταν ο Κιμ δεν παρέστη, στις 15 Απριλίου, στην επέτειο εορτασμού των 108 χρόνων από τη γέννηση του παππού του και ιδρυτή του καθεστώτος, Κιμ Ιλ Σουνγκ.

Η διαδικτυακή εφημερίδα Daily NK που εδρεύει στη Νότια Κορέα, ανέφερε ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν υπεβλήθη σε επέμβαση καρδιάς στις 12 Απριλίου λόγω υπερβολικού καπνίσματος, παχυσαρκίας και υπερβολικής εργασίας. Η εφημερίδα ανέφερε επίσης ότι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας λάμβανε θεραπεία σε μια βίλα στην κομητεία Χιανγκσάν.

Αφού αξιολόγησε ότι η κατάσταση του Κιμ είχε βελτιωθεί, το μεγαλύτερο μέρος της ιατρικής ομάδας επέστρεψε στην Πιονγκγιάνγκ στις 19 Απριλίου και μόνο ένα μέρος αυτών παρέμεινε για να επιβλέπει την κατάσταση ανάρρωσής του, είχε αναφέρει ο ίδιος ιστότοπος. Το CNN δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει αυτή την πληροφορία. Πάντως, κυβερνητικές πηγές στη Νότια Κορέα είχαν διαψεύσει τις πληροφορίες ότι ο Κιμ είναι βαριά άρρωστος. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα