ΑΘΗΝΑ
08:32
|
11.05.2024

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, διατύπωσε την αντίθεση του με τα «διαβατήρια υγείας» που είναι έτοιμες να εκδώσουν κάποιες χώρες, για εκείνους […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, διατύπωσε την αντίθεση του με τα «διαβατήρια υγείας» που είναι έτοιμες να εκδώσουν κάποιες χώρες, για εκείνους που έχουν νοσήσει από τον κορονοϊό και έχουν γιατρευτεί.

“Μερικές κυβερνήσεις έχουν προτείνει ο εντοπισμός αντισωμάτων του SARS-Cov-2, του ιού που προκαλεί την Covid-19, να χρησιμεύσει ως βάση για ένα ‘διαβατήριο ανοσίας’ ή ‘πιστοποιητικό μη επικινδυνότητας”, το οποίο θα μπορούσε να δώσει τη δυνατότητα σε άτομα να ταξιδέψουν ή να επιστρέψουν στην εργασία τους θεωρώντας πως είναι προστατευμένοι από το ενδεχόμενο να μολυνθούν και πάλι. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει απόδειξη ότι άνθρωποι που έχουν αναρρώσει από Covid-19 και έχουν αντισώματα είναι προστατευμένοι από μια δεύτερη μόλυνση. Οι περισσότερες μελέτες έχουν δείξει πως άνθρωποι που έχουν αναρρώσει από μόλυνση έχουν αντισώματα στον ιό. Ωστόσο μερικοί απ’ αυτούς έχουν πολύ χαμηλά επίπεδα εξουδετερωτικών αντισωμάτων στο αίμα τους, πράγμα που υποδηλώνει πως η κυτταρική ανοσία μπορεί επίσης να έχει κρίσιμη σημασία για την ανάρρωση” αναφέρει στην ανακοίνωση του.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα